
تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,260 |
تعداد مقالات | 9,130 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,464,341 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,164,835 |
معرفی نانوکامپوزیت ها و نانوذرّات ضد میکروبی در مواد بسته بندی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 8، دوره 1، شماره 4، اسفند 1389 اصل مقاله (1.57 M) | ||
نویسنده | ||
محمود حسین نژاد* | ||
علوم و صنایع غذایی | ||
تاریخ دریافت: 04 مرداد 1393، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
اغلب مواد مورد استفاده در تولید بسته بندی های غذایی به علت عدم تجزیه پذیری، سبب مشکلات زیست محیطی می شوند، لذا تولیدکنندگان به فکر استفاده از پوشش های خوراکی و تجزیه پذیر برای حل این مشکل افتادند که این بسته ها نیز به علت وجود بعضی از محدودیت ها از قبیل نفوذپذیر بودن به رطوبت و گازها و همچنین نداشتن خصوصیات فیزیکی مناسب، کمتر مورد توجّه قرار گرفته اند. لذا محققین با استفاده از نانوذرّات از قبیل: رس و سیلیکات به تولید نانوکامپوزیت ها پرداخته اند تا این نواقص در تولید بسته بندی های غذایی کاهش یابد. همچنین می توان با الحاق نانوذرّات دیگری از قبیل ذرّات نقره و روی، نانوکامپوزیت هایی تولید نمود که قادر به کاهش رشد میکروب ها در ماده غذایی خواهند بود، لذا به کمک این اثر ضدمیکروبی قادر به افزایش مدّت نگهداری(1) محصول خواهیم بود. | ||
کلیدواژهها | ||
نانوذرّات رس؛ نانوذرّات سیلیکات؛ نانو کامپوزیت؛ نانوذرّات نقره؛ نانو ذرّات روی و اثر ضدمیکروبی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 235 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 221 |