
تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,260 |
تعداد مقالات | 9,130 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,464,231 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,164,771 |
خاصیت بازدارندگی فیلم های خوراکی در برابر بخار آب و روش های بهبود آن | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 6، دوره 3، شماره 12، اسفند 1391 اصل مقاله (289.35 K) | ||
نویسندگان | ||
عیسی دارابی* ؛ حبیب اله میرزایی؛ روح الله تجلی | ||
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
تاریخ دریافت: 01 مرداد 1393، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
استفاده از فیلم های خوراکی در بسته بندی مواد غذایی، مستلزم آن است که فیلمها خواص کاربردی(خواص مکانیکی، بازدارندگی در برابر گازها، رطوبت و حرارتی) مطلوبی داشته باشند. در تولید فیلم های خوراکی عمدتاً از پروتئین ها و پلی ساکاریدها، به دلیل توانایی آنها در ایجاد شبکه پیوسته پلیمری استفاده می شود. ماهیت آبدوستی(هیدروفیل) فیلم های تولید شده از پروتئین ها و پلی ساکاریدها باعث می شود که این قبیل فیلمها نه تنها خاصیت بازدارندگی ضعیفی در برابر رطوبت داشته باشند بلکه به دلیل جذب آب و افزایش تحرک زنجیرهای پلیمری، نفوذپذیری نسبت به اکسیژن و دی اکسید کربن را نیز افزایش دهند. جهت غلبه بر این مشکل، در فیلمها می توان از روش هایی مثل: استفاده از فیلمهای مرکب و نانوکامپوزیت ها، بهینه سازی شرایط تولید فیلم ها و اصلاح ساختار بیوپلیمرها استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
نفوذپذیری به بخار آب (WVP)؛ فیلم خوراکی؛ بیوپلیمر و خاصیت بازدارندگی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 316 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 177 |