
تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,260 |
تعداد مقالات | 9,131 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,464,510 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,164,945 |
کیسه های قابل اتوکلاو و کاربرد آنها در بسته بندی مواد غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 7، دوره 3، شماره 12، اسفند 1391 اصل مقاله (323.69 K) | ||
نویسندگان | ||
سمانه فرجی* ؛ علی مهربان؛ حبیب اله میرزایی | ||
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
تاریخ دریافت: 01 مرداد 1393، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
کیسه های قابل اتوکلاو ظروفی انعطاف پذیر و دارای قابلیت اتوکلاو شدن و ساختاری لایه لایه هستند و مشابه قوطی های کنسرو، حرارت دهی می شوند. ساختار کیسه های قابل اتوکلاو شدن که امروزه استفاده می شوند از سه ماده ساخته شده است که شامل لایه خارجی 12 میکرومتری پلیاستر به منظور ایجاد مقاومت حرارتی بالا، استحکام و قابلیت چاپ؛ لایه میانی از فویل آلومینیوم با ضخامت 18-9 میکرومتر که به عنوان سدّی در برابر نفوذ گاز، نور و رطوبت عمل کرده و لایه درونی پلیپروپیلن با ضخامت 76 میکرومتر در تماس با غذا است که این سه لایه روی هم قرار گرفته و با حرارتدهی در آون به هم متصل می شوند. لایه های تشکیل دهنده این ظروف، خواص مناسبی جهت افزایش ماندگاری، درب بندی کامل، استحکام، مقاومت به پارگی و پایداری در برابر فرآیندهای حرارتی فراهم می آورند. امروزه هر فرآورده بسته بندی شده در قوطی ها و شیشه ها، می توانند در ظروف انعطافپذیر بستهبندی شوند. بعد از توسعه قوطی های فلزی، کیسه های قابل اتوکلاو، از مهم ترین پیشرفت ها در بستهبندی مواد غذایی به شمار می آیند. | ||
کلیدواژهها | ||
کیسه های قابل اتوکلاو؛ انعطاف پذیر؛ قابلیت اتوکلاو شدن؛ ساختار لایه لایه؛ پلی استر؛ فویل آلومینیوم؛ پلی پروپیلن و افزایش ماندگاری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 616 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 279 |