
تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,260 |
تعداد مقالات | 9,131 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,464,423 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,164,889 |
مروری بر کاربرد پسماندهای طبیعی در بستهبندی مواد غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1403 | ||
نوع مقاله: مروری | ||
نویسنده | ||
بهناز بازرگانی گیلانی* | ||
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان ایران | ||
تاریخ دریافت: 25 مرداد 1403، تاریخ بازنگری: 08 شهریور 1403، تاریخ پذیرش: 20 آذر 1403 | ||
چکیده | ||
امروزه استفاده از بستهبندیهای پلاستیکی در مواد غذایی، به دلیل عدم تجزیهپذیری و دوام طولانی در محیط زیست و همچنین آزادسازی مواد سمی به درون غذا و حتی محیط زیست، موجب نگرانی مصرفکنندگان شده است. بنابراین طراحی و ساخت بستهبندی-های زیست تخریبپذیر با منشا طبیعی بسیار مورد استقبال پژوهشگران قرار گرفته است. برای تولید این نوع بستهبندیها میتوان از ترکیبات طبیعی حاصل از پسماندهای مواد غذایی استفاده نمود. بسیاری از این پسماندها حاوی ترکیبات آنتیاکسیدان و ضدمیکروب هستند که میتوانند موجب تاخیر در فساد مواد غذایی و افزایش ماندگاری آنها شوند. همچنین بسیاری از این نوع ضایعات حاوی رنگدانههای نشانگر هستند که با تغییرات فاکتورهایی نظیر pH، گازهای دیاکسیدکربن، ترکیبات نیتروژنی فرار، دما و زمان تغییر رنگ میدهند و میتوانند در تولید بستهبندیهای هوشمند در مواد غذایی به کار روند. در این مقاله به مرور انواع پسماندهای مواد غذایی که تاکنون از آنها در بستهبندی مواد غذایی استفاده شده است، پرداخته میشود. همچنین نوع ماده موثره آنها و خواصی که در ماده غذایی بستهبندی شده از خود نشان دادهاند، معرفی خواهد شد. برای جمعآوری این مطالب از اوایل اسفندماه 1402 تا اواخر تیرماه 1403 تعداد 203 مقاله از موتورهای جستجوگرGoogle Scholar، ScienceDirect، MDPI، CiteSeer، Springer، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی(SID) و سیویلیکا دریافت و مطالعه شد که از بین آنها 99 منبع مورد استفاده قرار گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
پسماندهای طبیعی؛ بستهبندی مواد غذایی؛ ترکیبات زیستفعال؛ نشانگرهای طبیعی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
A review of natural waste application in food packaging | ||
نویسندگان [English] | ||
Behnaz Bazargani-Gilani | ||
Department of Food Hygiene and Quality Control, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Recently, the using of plastic packaging in food products has caused consumer concerns due to its non-degradability and long durability in the environment, the release of toxic substances into the food and even the environment, as well. Therefore, the design and production of biodegradable packaging with natural origin has been highly welcomed by researchers. The extracted natural compounds of food waste can be used to produce this type of packaging. Many of these waste contain antioxidant and antimicrobial agents that can delay food spoilage and increase their shelf life. Also, some of natural waste contain indicator pigments that show color change against pH, carbon dioxide concentration, volatile nitrogen compounds, storage temperature and time changes of food, and can be used in the production of food smart packaging. This study reviews the types of food waste that have been used in food packaging so far. Also, their active ingredient and features in the packaged food are introduced. This review carried out from the beginning of March 1402 to the end of July 1403, 203 articles were studied from the researcher engines such as Google Scholar, ScienceDirect, MDPI, CiteSeer, Springer, Scientific Information database (SID) and Civilica which 99 sources were used in the present study. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Natural waste, Food packaging, Bioactive ingredients, Natural indicators | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 61 |