
تعداد نشریات | 34 |
تعداد شمارهها | 1,339 |
تعداد مقالات | 9,666 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,954,881 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,171,084 |
افزایش زمان ماندگاری قارچ خوراکی دکمهای با استفاده از پوشش کیتوزان و فیلم پلیاتیلن حاوی مواد تغییرفازدهنده | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سپیده بهرامی* 1؛ نادیا خورشیدیان2؛ مریم مصلحی شاد1 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرقدس، ایران | ||
21- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرقدس، ایران | ||
تاریخ دریافت: 01 خرداد 1404، تاریخ بازنگری: 06 مهر 1404، تاریخ پذیرش: 21 مهر 1404 | ||
چکیده | ||
قارچهای خوراکی به صورت تازه زمان ماندگاری پایینی دارند. بنابراین به کارگیری راهکارهای عملی برای افزایش ماندگاری آنها برای بهبود و توسعه تولید ضروری می باشد. در این تحقیق پوششدهی با کیتوزان در مقادیر 1، 5/1 و 2 درصد و بستهبندی متداول بر پایه پلیاتیلن در کنار بستهبندی نوین حاوی مواد تغییر فاز دهنده جهت نگهداری قارچ خوراکی استفاده شد. آزمونهای قارچ شامل درصد افت وزنی، بافت سنجی، شدت تنفس قارچ، ضریب قهوهای شدن، درصد مواد جامد محلول، و شمارش باکتریهای سرمادوست سودوموناس در روز بستهبندی، سوم، ششم، نهم و دوازدهم در شرایط نگهداری در یخچال ارزیابی شدند. نتایج آزمونها با استفاده از نرم افزار آماری MiniTab 16 آنالیز شدند. نتایج نشان داد درصد افزایش بار میکروبی، ضریب قهوهای شدن، شدت تنفس قارچ، افت وزنی، درصد مواد جامد محلول در تیمارهای قارچ با بستهبندی متداول بالاتر از تیمارهای حاوی مواد تغییرفازدهنده بود (05/0≥p). در تیمار دارای پوشش کیتوزان 5/1 درصد میزان درصد افزایش شاخص جمعیت میکروبی تیمارهای قارچ کمتر بود. درنتیجه قارچ پوششدهی شده با 5/1 درصد کیتوزان و بستهبندی پلیاتیلنی حاوی موادتغییرفازدهنده به عنوان تیمار بهینه انتخاب گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
پوشش خوراکی؛ بستهبندی نوین؛ موادتغییرفازدهنده؛ قارچ خوراکی؛ کیتوزان | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Increasing the Postharvest Shelf Life of Button Mushrooms (Agarius Bisporus) Using Chitosan Coating and Polyethylene Film Containing Phase Change Materials | ||
نویسندگان [English] | ||
sepideh bahrami1؛ nadia khorshidian2؛ maryam moslehi shad1 | ||
1Department of Food Science and Technology, ShQ.C., Islamic Azad University, Shahr-e Qods, Iran | ||
2Department of Food Science and Technology, ShQ.C., Islamic Azad University, Shahr-e Qods, Iran | ||
چکیده [English] | ||
When fresh, edible mushrooms don't last long. Therefore, to enhance and expand production, it is imperative to employ effective methods to extend their shelf life. In this study, coating with chitosan in amounts of 1, 1.5, and 2% and conventional polyethylene-based packaging were used alongside novel packaging containing phase change material to preserve Button mushrooms. Mushroom tests, including weight loss percentage, texture, mushroom respiration intensity, browning coefficient, soluble solids percentage, and Pseudomonas bacteria count, were evaluated on the day of packaging, third, sixth, ninth, and twelfth days under refrigerated storage conditions. The test results were analyzed using MiniTab 16 statistical software. The results showed that the percentage increase in microbial load, browning coefficient, mushroom respiration rate, weight loss, and percentage of soluble solids in mushroom treatments with conventional packaging was higher than that with novel packaging (p≤0.05). In the treatment with a 1.5% chitosan coating, the percentage increase in the microbial population index of the mushroom treatments was lower. As a result, mushrooms coated with 1.5% chitosan and novel packaging containing phase change material were selected as the optimal treatment. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Edible coating, novel packaging, phase change materials, mushroom, chitosan | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1 |