تعداد نشریات | 36 |
تعداد شمارهها | 1,209 |
تعداد مقالات | 8,770 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,367,337 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,314,282 |
مروری بر اثر فرایندهای پرتودهی و مایکروویو بر ایمنی مواد بسته بندی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 17، خرداد 1393 اصل مقاله (235.5 K) | ||
نویسندگان | ||
احمد احتیاطی* ؛ ناصر صداقت | ||
دانشگاه فردوسی مشهد | ||
تاریخ دریافت: 05 بهمن 1394، تاریخ بازنگری: 13 مهر 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
روشهای نوین فرآیند مواد غذایی مانند پرتودهی و مایکروویو، روشهایی هستند که در سالهای اخیر،در صنعت مواد غذایی به منظور تولید مواد غذایی سالم تر و با کیفیتتر مورد استفاده قرار میگیرد. محققان نیز تأثیر این روشها را بر مواد غذایی و عوامل فساد محصولات غذایی مورد بررسی قرار دادهاند. با توجّه به اینکه، عموماً این فرایندها روی محصول بستهبندی شده، اعمال میشود، بررسی تغییرات ویژگیهای مواد بستهبندی مانند خواص مکانیکی و ممانعتکنندگی بسیار مهم میباشد. در همین راستا، بخشی از تحقیقات در حوزه بستهبندی، معطوف به بررسی تأثیر فرایند های نوین بر ویژگیهای مواد بستهبندی است. مقاله حاضر مروری بر تحقیقات صورت گرفته در این حوزه می باشد. اثر فرایندهای نوین بر شدّت مهاجرت ترکیبات از مواد بستهبندی به ماده غذایی طی نگهداری نیز از موضوعات مهمی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی؛ بسته بندی؛ پرتودهی؛ مایکروویو و مهاجرت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 501 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 176 |