تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,248 |
تعداد مقالات | 9,029 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,976,024 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,764,831 |
بررسی ویژگی های انواع جاذب های اکسیژن در بسته بندی فعال موادغذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 1، دوره 9، شماره 33، خرداد 1397، صفحه 6-15 اصل مقاله (4.35 M) | ||
نوع مقاله: تألیفی | ||
نویسندگان | ||
فاروق خلیفه زاده1؛ ایمان شهابی قهفرخی* 2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، زنجان، دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی | ||
2استادیار و عضو هیئتعلمی گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان | ||
تاریخ دریافت: 01 دی 1396، تاریخ بازنگری: 30 دی 1396، تاریخ پذیرش: 01 خرداد 1397 | ||
چکیده | ||
اکسیژن یکی از عوامل اصلی فساد در صنعت مواد غذایی است. این گاز از طریق اکسید کردن موادغذایی حساس به اکسیژن اثر نامطلوبی بر روی خصوصیات تغذیه ای و ظاهری آنها ایجاد می کند. از این رو افزایش ایمنی و ایجاد مقبولیت از دیدگاه مشتری نسبت به موادغذایی حساس به اکسیژن نیازمند یک مانع برای حفاظت از آنها در برابر اکسیداسیون است. در سالهای اخیر بسته بندی جاذب اکسیژن به عنوان یک بسته بندی فعال به منظور جلوگیری از واکنش اکسیژن با مواد غذایی ایفای نقش می کند. این جاذب ها بر اساس مکانیسم های مختلف با این گاز وارد واکنش شده و با بیرون راندن آن باعث حفظ تمام خصوصیات مواد غذایی از جمله: عطر، طعم، رنگ و ارزش تغذیهای می شود؛ همچنین ایمنی و عمر ماندگاری موادغذایی را از زمان تولید تا مصرف افزایش داده و مانع کاهش کیفیت موادغذایی می شوند. جاذب های اکسیژن متناسب با نوع موادغذایی انتخاب شده و در داخل بسته بندی های موادغذایی مانند: نان، قهوه، چای، کیک، شیرینی، نوشیدنی ها، فرآورده های گوشتی، میوه ها و سبزیجات بکار گرفته می شوند. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی فعال؛ جاذب اکسیژن؛ موادغذایی حساس به اکسیژن | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigating the Characteristics of Different Types of Oxygen Scavengers in Active Food Packaging | ||
نویسندگان [English] | ||
Faroogh Khalifehzadeh1؛ Iman Shahabi-Ghahfarrokhi2 | ||
1MSc Student, Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran | ||
2Assistant Professor. Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Active Packaging, Oxygen Scavengers, Shelf life, Oxygen-Sensitive Foods | ||
مراجع | ||
10. Mahajan, K. (2010). Synthesis and characterization of new active barrier polymers (Doctoral dissertation, University of Toledo).
11. Rooney, M. L. (1995). Overview of active food packaging. In Active food packaging (pp. 1-37). Springer US.
12. Brody, A. L., Strupinsky, G. R., & Pruskin, L. R. (1995). "The use of oxygen scavengers and active packaging to reduce oxygen within internal package environments." RUBBRIGHT-BRODY INC EAGAN MN.
13. Coles, R., McDowell, D., & Kirwan, M. J. (Eds.). (2003). "Food packaging technology (Vol. 5)." CRC Press.
14. Lee, S. K., Sheridan, M., & Mills, A. (2005). "Novel UV-activated colorimetric oxygen indicator of materials," 17(10), 2744-2751.
15. Labuza, T. P., & Breene, W. (1989). "Application of ‘active packaging ’technologies for the improvement of shelf-life and nutritional quality of fresh and extended shelf-life foods."In Nutritional Impact of Food Processing (Vol. 43, pp. 252-259). Karger Publishers.
16. Payne, S. R., Durham, C. J., Scott, S. M., & Devine, C. E. (1998). "The effects of non-vacuum packaging systems on drip loss from chilled beef." Meat science, 49(3), 277-287.
17. Kerry, J. P., O’grady, M. N., & Hogan, S. A. (2006). "Past, current and potential utilisation of active and intelligent packaging systems for meat and muscle-based products: A review." Meat science, 74(1), 113-130.
18. Warmbier, H. and M. Wolf, (1976). "Miraflex 7 Scavenger Web." Modern Packaging, 49(38): p. 40-41.
19. Xiao-e, L., Green, A. N., Haque, S. A., Mills, A., & Durrant, J. R. (2004). "Light-driven oxygen scavenging by titania/polymer nanocomposite films." Journal of Photochemistry and Photobiology A: Chemistry, 162(2), 253-259.
20. Altay, P. (2014)." Visible light-active non-metal doped titanium dioxide materials for photocatalytic oxidation (Doctoral dissertation,"Bilkent University).
21. Cruz, R. S., Camilloto, G. P., & dos Santos Pires, A. C. (2012). "Oxygen scavengers: an approach on food preservation. In Structure and Function of Food Engineering." InTech.
22. Mills, A., Doyle, G., Peiro, A. M., & Durrant, J. (2006). "Demonstration of a novel, flexible, photocatalytic oxygen-scavenging polymer film." Journal of Photochemistry and Photobiology A: Chemistry, 177(2), 328-331.
23. Cui, L., Xu, L. P., Tsai, F. C., Zhu, P., Jiang, T., & Yeh, J. T. (2011). "Oxygen depletion properties of glucose-grafted polyethylene resins filled with sodium ascorbate/modified iron compounds." Journal of Polymer Research, 18(6), 1301-1313.
24. Shin, Y., Shin, J., & Lee, Y. S. (2011). "Preparation and characterization of multilayer film incorporating oxygen scavenger." Macromolecular research, 19(9), 869-875.
25. Cooksey, K. (2010). "Oxygen scavenging packaging systems." Encyclopedia Of Polymer Science and Technology.
26. Suppakul, P., Miltz, J., Sonneveld, K., & Bigger, S. W. (2003). "Active packaging technologies with an emphasis on antimicrobial packaging and its applications." Journal of food science, 68(2), 408-420.
27. Tammaji, K., & Harish, B. (2005). "U.S. Patent Application No."11/235,061.
28. Scott, D., & Hammer, F. (1961). "Oxygen-scavenging packet for in-package deoxygenation." Food Technology, 15(2), 99.
29. Andersson, M., Andersson, T., Adlercreutz, P., Nielsen, T., & Hörnsten, E. G. (2002). "Toward an enzyme‐based oxygen scavenging laminate. Influence of industrial lamination conditions on the performance of glucose oxidase." Biotechnology and bioengineering, 79(1), 37-42.
30. Altieri, C., Sinigaglia, M., Corbo, M. R., Buonocore, G. G., Falcone, P., & Del Nobile, M. A. (2004). "Use of entrapped microorganisms as biological oxygen scavengers in food packaging applications." LWT-Food Science and Technology, 37(1), 9-15.
31. Cruz, R. S., Camilloto, G. P., & dos Santos Pires, A. C. (2012). "Oxygen scavengers: an approach on food preservation." In Structure and Function of Food Engineering. InTech.
32. Gaikwad, K. K., Singh, S., & Lee, Y. S. (2018). "Oxygen scavenging films in food packaging." Environmental Chemistry Letters, 1-16. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,967 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 704 |