تعداد نشریات | 39 |
تعداد شمارهها | 1,171 |
تعداد مقالات | 8,438 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,328,630 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,571,618 |
فرمولاسیون و تولید قالب های فشرده غذایی به عنوان میان وعده افراد نظامی و بررسی ویژگی های ارگانولپتیکی آنها | ||
مدیریت زنجیره تأمین | ||
مقاله 7، دوره 17، شماره 49، آذر 1394، صفحه 94-101 اصل مقاله (666.7 K) | ||
نویسندگان | ||
عادله محمدی* 1؛ سیدمهدی جعفری2؛ افشین فریدی اسفنجانی2؛ علی قربانپور3 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3معاونت آمادوپشتیبانی سپاه | ||
تاریخ دریافت: 15 اردیبهشت 1394، تاریخ بازنگری: 01 تیر 1394، تاریخ پذیرش: 23 تیر 1394 | ||
چکیده | ||
در شرایط عملیاتی مختلف، میان وعده ها نقش مهمی در تأمین نیازهای تغذیه ای نیروهای نظامی برعهده دارند و جایگزین مناسبی پس از فعالیت های جسمانی برای ذخایر کربوهیدراتی عضلات محسوب می شوند. هدف از این مطالعه، فرمولاسیون و تولید آزمایشی میان وعده انرژی زا با مدت ماندگاری طولانی جهت استفاده نیروهای نظامی در عملیات های مختلف می باشد. با توجه به اهمیت موضوع شش نوع قالب های فشرده غذایی(بار غلات) و پوره سیب زمینی با طعم بره تهیه شد که قالب های فشرده شامل فرمولاسیون های کنجدی، کشمشی، گندمی، زردآلو، گردویی و بادام زمینی بودند. در همین راستا پرسشنامه هایی تهیه گردید و ویژگیهای ارگانولپتیکی نمونه های مورد نظر توسط 200نفر از پرسنل نظامی مناطق استان البرز و سیستان و بلوچستان مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این بررسی نشان داد که در بین قالبهای فشرده ارائه شده، قالب های کشمشی، کنجدی (05/3 از 4 امتیاز) و قالبهای زردآلو، گردویی (99/2 از 4 امتیاز) به ترتیب بیشترین و کمترین امتیازات را کسب نمودند. به طورکلی نتایج، حاکی از این امر می باشد که بیشتر افراد شرکت کننده در این ارزیابی موافق قالب های فشرده به عنوان میان وعده ها در جیره غذایی می باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
میان وعده؛ قالب های فشرده؛ ویژگی های ارگانولپتیکی | ||
مراجع | ||
[1] Natick Pam , “operational rations of the department of defense” , 25-30 , 2012. [2] Smit Julie, “Assault/Special Purpose Ration Improvement Project”, 2010. [3] Baker-Fulco Carol , D.P.B., Montain Scott J, Lieberman Harris R . “military dietary reference intakes:rationale for tabled values”, 2011. [4] NATO Science and Technology Organization, “review of military mountain medicine technology and research barriers”. nato. rto-tr-hfm-146, 2011 [5] Deuster Patricia A, K. T., Tubbs Lori, Zeno Stacey. “The Special Operations ForcesNutrition Guide”,2007. [6] MLouise, B. (2001). “Nutritional needs for exercise in the heat”. Comparative Biochemistry and Physiology Part A(128): 735-748. [7] http://www.armyration-info.co.uk/.2013, 2 June. ]8[ فرجزاده، داود. گلمکانی، محمد تقی، "فرمولاسیون و تولید آزمایشی جیره انرژیزا و بررسی ماندگاری و ویژگیهای کیفی آن"، مجله طب نظامی، شماره3، صص 187-181، پاییز1390. ]9[ توکلی، حمیدرضا. فرجزاده، داود. حبیبی، هادی، "بررسی میزان رضایت مندی از پنج نوع جیره غذایی عملیاتی مورد استفاده در رزمایش پیامبر اعظم (ص)"، طب نظامی، شماره 10، 202-193، پاییز 1387. ]10[ ارائه الگوی بهینه شده جیره های نظامی عملیاتی (شناوری، پروازی، تکاوری، شهری) تهران: مرکز مطالعات و پژوهشهای لجستیکی-کمیته آماد، بهار 1391. ]11[ عزیزی، محمد حسین. هادیان، زهرا، "تکنولوژی غلات و فراوردهها" جلد 1، تهران: انتشارات آموزش و ترویج کشاورزی، 1390. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 449 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 345 |