تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,252 |
تعداد مقالات | 9,075 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,181,367 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,939,999 |
بررسی اثر بستهبندی اتمسفر اصلاحشده و صمغ درخت زردآلو بر حفظ کیفیت و افزایش زمان ماندگاری توت فرنگی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 4، دوره 10، شماره 37، خرداد 1398، صفحه 36-47 اصل مقاله (1.67 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مریم هاشمی سیگاری1؛ ناصر صداقت* 2؛ فخری شهیدی2؛ فرشته حسینی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3دانشیار جهاد دانشگاهی مشهد | ||
تاریخ دریافت: 01 اردیبهشت 1397، تاریخ بازنگری: 31 شهریور 1397، تاریخ پذیرش: 01 خرداد 1398 | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش، بررسی اثر استفاده ترکیبی از پوشش دهی با استفاده از صمغ تراوشی از درخت زردآلو با غلظت های مختلف (0، 5، 10 و 15 درصد) و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده با غلظت های اکسیژن مختلف (4، 12 و 21 درصد) بر ویژگی های کیفی و فیزیکوشیمیایی میوه توت فرنگی بود. بدین منظور، چگونگی بافت و نیز مقدار آنتوسیانین و اسیدآسکوربیک نمونه های توت فرنگی طی مدّت زمان نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت. همانطور که انتظار می رفت، با افزایش مدّت زمان نگهداری، سفتی بافت محصول مورد بررسی کاهش یافت (P≤0.05) که دلیل آن افزایش واکنش های متابولیکی در اثر تنفس سلولی بود. در نمونه های پوشش داده شده با صمغ تراوشی از درخت زردآلو، سفتی بافت طی مدّت زمان نگهداری تا حد زیادی حفظ گردید. علاوه بر این، بسته بندی در شرایط دارای اکسیژن اندک نیز به حفظ کیفیت بافتی توت فرنگی کمک کرد. ویژگی های بافتی و رنگ محصول همچنین از نقطه نظر حسی نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. همانطور که انتظار می رفت، نمونه های پوشش داده شده و نگهداری شده در حضور اکسیژن اندک دارای بالاترین امتیاز رنگ، بافت و پذیرش کلی بودند. در مورد ترکیب شیمیایی نمونه ها، مشاهده گردید که نمونههای پوشش داده شده و بسته بندی شده در شرایط اکسیژن اندک دارای بالاترین میزان اسیدآسکوربیک و آنتوسیانین بودند. به طور کلی، نتایج این پژوهش اثبات کرد که پوشش دهی توت فرنگی تازه با صمغ تراوشی از درخت زردآلو و سپس بستهبندی آن در شرایط اتمسفر اصلاح شده و دارای اکسیژن کم، روشی مفید در حفظ کیفیت این محصول طی مدّت زمان نگهداری در انبار میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی اتمسفر اصلاح شده؛ پوشش دهی توت فرنگی؛ صمغ درخت زردآلو | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Assessment of the Influence of Modified Atmosphere Packaging (MAP) and Apricot tree Gum (Prunus armeniaca L) on Preserving Quality and Improvement of Strawberry Shelf Life | ||
نویسندگان [English] | ||
Maryam Hashemi Sigari1؛ Naser Sedaghat2؛ Fakhri Shahidi2؛ Freshteh Hoseini3 | ||
1Department of Food science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad (FUM), Mashhad, Iran | ||
2Department of Food science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad (FUM), Mashhad, Iran | ||
3Associate Professor, Mashhad University Jihad, Mashhad, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The aim of the present research was to investigate the effect of the combined use of apricot tree gum (Prunus armeniaca L gum exudates (PAGE)) coating with different concentrations (0, 5, 10 and 15%) and modified atmosphere packaging (MAP) with different oxygen concentrations (4%, 12% and 21%) on the qualitative and physicochemical properties of strawberry fruit. For this purpose, the texture and sensory properties of strawberry as well as anthocyanin and ascorbic acid contents in strawberry samples were evaluated over the storage period. As expected, with increasing storage time, hardness of the tested samples decreased (P≤0.05) which may be attributed to an increase in metabolic reactions arise from cellular respiration. In the PAGE-coated samples, the hardness of the tissue was maintained for a long period of time. Additionally, packaging of the samples at low oxygen level preserved their textural quality. From a sensory point of view, color and textural properties of the tested samples were investigated. As expected, the coated and preserved samples in the presence of low oxygen had the highest color, texture and overall acceptability ratings. Chemical analysis of the samples also revealed that the coated and packed ones that stored at the atmosphere with a low concentration of oxygen had the highest amount of ascorbic acid and anthocyanin. Overall, the results of this study confirmed that the use of combined coating process by PAGE and MAP is a useful technique to preserve the quality of strawberry during storage period. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Modified atmosphere packaging, Coating, Strawberry, Apricot Tree Gum | ||
مراجع | ||
18. Sogvar OB, Saba MK, Emamifar A. (2016). “Aloe vera and ascorbic acid coatings maintain postharvest quality and reduce microbial load of strawberry fruit.” Postharvest Biology and Technology.114:29-35. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 511 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 283 |