تعداد نشریات | 39 |
تعداد شمارهها | 1,175 |
تعداد مقالات | 8,453 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,343,972 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,595,344 |
تهیه بسته بندی های آنتی باکتریال و زیست تخریب پذیر بر پایه پلی لاکتیک اسید | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 6، دوره 10، شماره 37، خرداد 1398، صفحه 60-67 اصل مقاله (1.31 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا طلوعی* 1؛ عبدالرسول ارومیه ای2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد-گروه مهندسی پلیمر- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب | ||
2دانشیار پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران- خاتم پلیمر | ||
تاریخ دریافت: 01 تیر 1397، تاریخ بازنگری: 31 تیر 1397، تاریخ پذیرش: 01 خرداد 1398 | ||
چکیده | ||
بسته بندی های ضد میکروبی به دلیل توانایی در مهار میکروارگانیسم های آلوده کننده غذا و در نتیجه حفظ کیفیت محصول علاوه بر افزایش زمان ماندگاری در تأمین نیازهای مشتری بسیار موفق بوده و مورد توجّه قرار گرفته اند. در این پروژه، فیلم های ضد میکروبی و زیست تخریب پذیر بر پایه پلی اتیلن سبک خطی / پلی اتیلن سبک / پلی لاکتیک اسید حاوی پتاسیم سوربات به روش فیلم دمشی تهیه شدند. ابتدا آمیزه پلی اتیلن سبک خطی/ پلی اتیلن سبک به همراه درصدهای مختلفی از پلی لاکتیک اسید (10و20و30٪) و 3جزء درصد سازگارکننده پلی اتیلن مالئیک انیدرید تهیه و بر اساس نتایج حاصل از آزمون خواص مکانیکی نمونه حاوی 20 درصد پلی لاکتیک اسید به عنوان بهینه انتخاب شد. در مرحله بعدی از 4 جزء درصد پتاسیم سوربات به عنوان عامل ضد میکروب برای تهیه فیلم های زیست تخریب پذیر و ضد میکروب استفاده و فیلم ها به روش فیلم دمشی تهیه شدند. نتایج آزمون خواص مکانیکی نشان داد که حضور پتاسیم سوربات باعث بهبود استحکام کششی از 93/7 به 71/11 مگاپاسکال و ازدیاد طول تا پارگی از 57/282 به 57/551 درصد شده است.همچنین نتایج آزمون میکروبی 72 ساعته نشان دادند که فیلم های حاوی 4 جزء درصد پتاسیم سوربات در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و قارچ اسپرژیلوس نایجر کاملاً فعالیت ضد باکتریایی داشته و با اثرگذاری بر روی آنزیم های ضروری در رشد میکروارگانیسم ها مانع از رشد آن ها شده است. همچنین نتایج زیست تخریب پذیری 2 ماهه برای فیلم های بر پایه پلی اتیلن سبک خطی /پلی اتیلن سبک و فیلم حاوی 20٪ پلی لاکتیک اسید و فیلم حاوی 4 جزء در صد پتاسیم سوربات نشان دادند که با افزودن 20٪ پلی-لاکتیک اسید و 4 جزء در صد پتاسیم سوربات میزان زیست تخریب پذیری فیلم ها پس از گذشت 2 ماه به ترتیب 11/1 ٪ و 07/2 ٪ بهبود یافته است که پیش بینی می شود این روند با گذشت مدّت زمان بیشتر ادامه یابد. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی های زیست تخریب پذیر؛ بسته بندی های ضد میکروبی؛ پلی اتیلن سبک خطی؛ پلی اتیلن سبک؛ پلی لاکتیک اسید | ||
مراجع | ||
1. P. Atabaki, A Oromiehie (Ph.D.), M. Mehranpoor (Ph.D.),) 2018( “Preparation of Intelligence Antimicrobial Films based on Low Density Polyethylene and evaluation of its properties”, Department of Polymer Engineering, Islamic Azad university Science and Research Branch, Tehran.
2. D.S.Lee, K.L. Yam, and L.Piergiovanni, (2008). “Food packaging and technology”, CRC press.
3. P. Appendini, J.H. Hotchkiss, (2002). “A Review of antimicrobial food packaging”, Innovation food science & engineering technologies 3, 113-126.
4. H. Barzegar, M.H. Azizi, M. Barzegar, Z. Hamidi-Esfahani, . (2014). “Effect of potassium sorbate on antimicrobial and physical properties of starch-clay nanocomposite films”, J. carbohydrate Polym. pp. 26-31.
5. M. Ghozali, P. Doni B. Sinaga, Sh. Maranata, E. N. Rohmah, (2016). “Study and development of Linear low density polyethylene (LLDPE) and poly lactic acid (PLA) biodegradable compouns using compatibilizer LLDPE-g-MA”, World Chem. Eng. J. , vol.1, no.2, pp.11-16. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 403 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 298 |