تعداد نشریات | 39 |
تعداد شمارهها | 1,169 |
تعداد مقالات | 8,429 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,294,709 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,541,900 |
طراحی جیره غذایی عملیاتی | ||
مدیریت زنجیره تأمین | ||
مقاله 1، دوره 11، شماره 27، مهر 1388، صفحه 18-26 اصل مقاله (430.8 K) | ||
نوع مقاله: کاربردی | ||
تاریخ دریافت: 09 اسفند 1387، تاریخ بازنگری: 17 فروردین 1388، تاریخ پذیرش: 23 اردیبهشت 1388 | ||
چکیده | ||
در راستاى بهینه سازى وبهره ورى مطلوب در تامین غذاى مورد نیاز نیروهاى عملیاتى در ماموریتهاى نظامى، رزمایشها، اردوها، و سایر تمرینات نظامى... آماد و پشتیانى بر آن شد تا جیره هاى غذایى تهیه نماید که ضمن تامین انرژى و مواد مغذى مورد نیاز افراد، از مشکلات اساسى تدارک و پشتیبانى تغذیه از جمله تهیه مواد اولیه، طبخ، توزیع، آلوده شدن و فساد غذا، بروز بیماریهاى ناشى از مواد غذایى آلوده، ضایعات مواد غذایى و سایر مشکلات جانبى در تامین و تدارک غذاى مورد نیاز نیروهاى عملیاتى جلوگیرى شود. برهمین اساس طى مطالعات مبانى و اصول تغذیه نظامى، از جمله جیره هاى غذایى عملیاتى انفرادى کشورهاى مختلف و مطرح جهان ،مانند فرانسه، انگیس، امریکا، روسیه، آلمان، کانادا و ... به طراحى جیره هاى غذایى عملیاتى انفرادى یک روزه »بومى شده « با توجه به فرهنگ غذایى کشور، امکانات تولید، ایمنى و سلامت غذایى، قیمت و سایر عوامل سلامتى،بهداشتى ونظامى اقدام شد. طرح اولیه جیره هاى مذکور در 5 تنوع در نمایشگاه ویژه دستاوردها مورد توجه فرمانده معظم کل قوا و فرماندهان سپاه، ستادکل نیروهاى مسلح و وزارت دفاع قرار گرفت. سپس تعداى از این جیره ها به عنوان نمونه تولید و توسط خبرگان لجستیک ونیروهاى عملیاتى در یک سناریوى خاص تحت آزمون و ارزیابى میدانى قرار گرفت. با تجزیه و تحلیل نتایج حاصله، اصلاحات لازم در جیره ها انجام گرفت و سپس در سطح وسیعتر بین یگانهاى نیروهاى عملیاتى مصرف شد ؛ و هم اکنون به عنوان جیره غذایى عملیاتى تولید و مصرف مى شود. | ||
کلیدواژهها | ||
غذا؛ تغذیه؛ جیره؛ جیره غذایى نظامى؛ جیره غذایى عملیاتى؛ جیره گروهى؛ جیره هاى انفرادى | ||
مراجع | ||
1- Army Health promotion. Nov. 1987 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 397 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 105 |