تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,846,605 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,223 |
کاربرد مدل معادلات ساختاری در بررسی عوامل مؤثر بر خرید محصول گوشت قرمز بستهبندی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
دوره 13، شماره 52، اسفند 1401، صفحه 11-19 اصل مقاله (1.22 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سعید سالاری* 1؛ محمدعلی اسعدی2؛ مهدی بهرامی3 | ||
1دانشجوی دکتری گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، رودهن، تهران | ||
2گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
3دانشجوی دکتری گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران، تهران ، ایران | ||
تاریخ دریافت: 06 آبان 1401، تاریخ بازنگری: 23 آبان 1401، تاریخ پذیرش: 10 دی 1401 | ||
چکیده | ||
در دنیای رقابتی امروز مشتریان در کانون اصلی توجه تولیدکنندگان قرار دارند و رضایتمندی آنها عامل اصلی کسب مزیت رقابتی تولیدکنندگان است. بنابراین محصولات تولیدی باید مطابق با مزایای مورد انتظار مصرفکنندگان باشد. در این راستا شناخت ابعاد مختلف گرایش خریدار ضروری است. با توجه به این مهم، ﻫﺪف پژوهش ﺣﺎﺿﺮ، بررسی و شناسایی عوامل مؤثر بر خرید گوشت قرمز بستهبندی از دیدگاه مصرفکنندگان در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران است. در این راستا با شناسایی دو دسته عوامل درونی (رنگ، میزان چربی، طعم و مزه) و بیرونی (قیمت، شکل بستهبندی، محل تولید، وزن بستهها، سلامت و بهداشت)، بررسی این عوامل در قالب یک مدل مفهومی صورت پذیرفت. جهت بررسی و تجزیهوتحلیل دادهها، از مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) و تحلیل مسیر به کمک نرمافزار LISREL استفاده شده است. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ که میان عوامل درونی و عوامل بیرونی با ارزش ادراکی و کیفیت ادراکی مصرفکنندگان از محصولات، رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. همچنین، رتبهبندی عوامل درونی نشانگر اهمیت میزان چربی در گوشت قرمز است. در بین عوامل بیرونی نیز سلامت و بهداشت بستهها و قیمت دارای بالاترین تأثیر میباشند. | ||
کلیدواژهها | ||
مدل معادلات ساختاری؛ انتخاب مصرفکننده؛ تصمیم به خرید؛ گوشت قرمز؛ تهران | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Application of Structural Equation Modeling in Investigating Factors which affect the Purchase of Packaged Red Meat Products | ||
نویسندگان [English] | ||
S. Salari1؛ Mohammad Ali Asaadi2؛ M. Bahrami3 | ||
1PH.D. Candidate, Department of Agricultural Economics, Islamic Azad University of Rudehen, Iran | ||
2PH.D. Candidate, Department of Agricultural Economics, faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran | ||
3PH.D. Student, Department of Agricultural Economics, faculty of Agriculture, Tehran University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In today's competitive world, customers are the main focus of manufacturers' attention, and their satisfaction is the main factor in creating competitive advantages for manufacturers. Therefore, manufactured products must be in accordance with the expected benefits of consumers. In this regard, it is necessary to know the different dimensions of the buyer's tendency. Hence, the aim of this research is to investigate and identify the factors influencing the purchase of packaged red meat from the consumer point of view in the fruit and vegetable marts of Tehran municipality. In this regard, by identifying two categories of internal (color, amount of visible fat, taste) and external factors (price, packaging shape, place of production, package size, health), the examination of these factors was done in the form of a conceptual model. To examine and analyze the data, structural equation modeling (SEM) and path analysis were used with the help of LISREL software. The results showed that there is a positive and significant relationship between internal and external factors with consumers' perceived value and perceived quality of products. Also, the ranking of internal factors indicates the importance of fat content in red meat. Among external factors, the health and hygiene of packages and the price have the highest impacts. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Structural Equation Modeling, Consumer Choice, Purchase Decision, Red Meat, Tehran | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 158 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 206 |