تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,843,658 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,705,231 |
مروری برنقش بسته بندی در امنیت غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
دوره 14، شماره 53، خرداد 1402، صفحه 63-71 اصل مقاله (1.26 M) | ||
نوع مقاله: مروری | ||
نویسندگان | ||
صابر امیری* 1؛ مریم علی محمدی2؛ حسام شیرازه محبت3 | ||
1استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3دکتری تخصصی علوم ارتباطات اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران | ||
تاریخ دریافت: 11 آذر 1401، تاریخ بازنگری: 08 فروردین 1402، تاریخ پذیرش: 13 اردیبهشت 1402 | ||
چکیده | ||
امروزه امنیت غذایی به عنوان یکی از ابعاد امنیت انسانی شناخته میشود به طوریکه نبود امنیت غذایی به معنای از دست دادن امنیت برای آن جامعه بشری میباشد. در واقع امنیت غذایی سنگ بنای یک جامعه توسعه یافته و نخستین اصل برای حفظ سلامت جامعه میباشد. در سالهای اخیر با افزایش جمعیت، از یک سو افزایش تقاضا برای غذای سالم و از سوی دیگر تقاضا برای غذا با ماندگاری بالا و کیفیت مناسب به یکی از چالشهای صنعت غذا تبدیل شده است. اولین و اساسیترین نقش بسته بندی مواد غذایی حفظ کیفیت و ایمنی مواد غذایی و کاهش بیماریهای غذازاد۱ و همچنین جلوگیری از هدررفت محصولات و ضایع شدن و حفظ محصول در برابر آسیبهای حین حمل و نقل و انبارداری میباشد. نکته دارای اهمیت این است که ویژگیهای عملکردی بسته بندی باید مناسب برای استفاده در صنعت مواد غذایی باشد. محصولات غذایی به عنوان یک ماده غذایی فصلی و فسادپذیر برای مدت زمان طولانی نمیتوانند به طور مستقیم در دسترس مصرف کننده قرار بگیرند. از این رو صنعت بسته بندی در کنار دسترسی مردم به مواد غذایی سالم، نقش مهمی در تامین امنیت، ایمنی و سلامت جوامع دارد. در مقاله حاضر هدف مروری بر نقش بسته بندی بر امنیت مواد غذایی میباشد که به شیوه بررسی کتابخانهای به این موضوع پرداخته است. | ||
کلیدواژهها | ||
امنیت غذایی؛ بسته بندی؛ مواد غذایی؛ ایمنی غذایی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
An Overview of the Role of Packaging in Food Security | ||
نویسندگان [English] | ||
Saber Amiri1؛ Maryam Alimohammadi2؛ Hesam Shirazeh mohabat3 | ||
1Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia | ||
2MSc. student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran | ||
3Ph.D. of communication, Islamic Azad University, Tabriz Branch, Tabriz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Today, food security is known as one of the dimensions of human security, so the lack of food security means the lack of security for that human society. In fact, food security is the cornerstone of a developed society and the first principle to maintain the health of society. In recent years, with the increase in population, on the one hand, the increase in demand for healthy food and on the other hand, the demand for food with high shelf life and good quality has become one of the challenges of the food industry. The first and most basic role of food packaging is to maintain the quality and safety of food and to reduce diseases transmitted through food, as well as to prevent product wastage and damage, and to protect the product from damage during transportation and storage. The important point is that the functional characteristics of the packaging should be suitable for use in the food industry. As a seasonal and perishable food product, food products cannot be directly available to the consumer for a long time. Therefore, the packaging industry plays an important role in ensuring the security, safety and health of communities, along with people's access to healthy food. In this article, the aim is to review the role of packaging on food safety, which has been addressed through a library review method. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Food Security, Packaging, Foods, Food Safety | ||
مراجع | ||
FAO, “Report of the world food summit,”paper presented the food and agriculture organization of the united nation, Rome http://www.fao.org/3/w35458e/w3548e000.htm,1996.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 356 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 503 |