
تعداد نشریات | 34 |
تعداد شمارهها | 1,326 |
تعداد مقالات | 9,524 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,576,947 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,838,043 |
شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر پیاده سازی مدیریت زنجیره تامین سبز در صنعت لبنیات | ||
مدیریت زنجیره تأمین | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 شهریور 1404 | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
احسان مظفری* 1؛ امین پاشایی هولاسو2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات | ||
2استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران ایران | ||
تاریخ دریافت: 04 آبان 1403، تاریخ بازنگری: 21 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 15 شهریور 1404 | ||
چکیده | ||
در سال های اخیر حفاظت از محیط زیست و پایداری محیط زیست به موضوعات مهمی تبدیل شده است و توجه همگان را به خود جلب کرده است و بسیاری از سازمان ها در حال حاضر علاقه مند اند تا از آن به عنوان استراتژی خود برای کسب رضایت مشتری، افزایش سهم بازار، توسعه بازار، پیشی گرفتن از رقبا و در نهایت کسب مزیت رقابتی استفاده کنند.این مطالعه به بررسی عوامل مؤثر در اجرای مدیریت زنجیره تأمین سبز در صنعت لبنیات می پردازد. از طریق یک رویکرد کمی و توصیفی ، این تحقیق عوامل اصلی مؤثر بر پذیرش مدیریت زنجیره تأمین سبز را شناسایی و رتبه بندی می کند. این مطالعه منابع آلودگی محیط زیست در زنجیره تأمین لبنیات را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد ، عوامل مدیریت زنجیره تأمین سبز مربوطه را از طریق بررسی ادبیات و مشاوره تخصصی مشخص می کند و از روشهای Dematel و ANP برای تعیین روابط علت و معلولی و اولویت بندی عوامل استفاده می کند. این تحقیق نتیجه می گیرد که "خرید و تأمین سبز" تأثیرگذارترین عامل برای اجرای مدیریت زنجیره تأمین سبز در صنعت لبنیات است و به دنبال آن مدیریت پسماند و بازیافت ، مدیریت داخلی ، انبارداری ، حمل و نقل سبز و توزیع و عملیات تولید سبز است. | ||
کلیدواژهها | ||
مدیریت زنجیره تامین سبز؛ صنعت لبنیات؛ مدل فرآیند تحلیل شبکه ای؛ تصمیم گیری چند شاخصه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Identifying and ranking factors affecting the implementation of green supply chain management in the dairy industry | ||
نویسندگان [English] | ||
ehsan mozafari1؛ Amin Pashaei Holasu2 | ||
1Master's student in Business Administration, Islamic Azad University, Research Sciences Unit | ||
2Assistant Professor of Malek Ashtar University of Technology Tehran Iran | ||
چکیده [English] | ||
In recent years, environmental protection and environmental sustainability have become important issues and have attracted everyone's attention, and many organizations are now interested in using it as their strategy to obtain customer satisfaction. Increase market share, develop the market, surpass competitors and finally gain a competitive advantage. This study investigates the factors influencing the implementation of green supply chain management (GSCM) in the dairy industry. Through a quantitative, descriptive-follow-up approach, the research identifies and ranks key factors impacting GSCM adoption. The study analyzes environmental pollution sources within the dairy supply chain, identifies relevant GSCM factors through literature review and expert consultation, and employs the DEMATEL and ANP methods to determine cause-and-effect relationships and prioritize factors. The research concludes that "purchasing and supplying green" is the most impactful factor for GSCM implementation in the dairy industry, followed by waste management and recycling, internal management, warehousing, green transportation and distribution, and green production operations. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Green Supply Chain Management, Dairy Industry, Network Analysis Process Model, Multi -Indicable Decision Model | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2 |