تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,845,264 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,706,808 |
روش های نوین بسته بندی میوه و سبزیجات برش خورده | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 4، دوره 4، شماره 13، خرداد 1392 اصل مقاله (813.65 K) | ||
نویسندگان | ||
حامد مهدویان مهر* ؛ ناصر صداقت | ||
دانشگاه فردوسی مشهد | ||
تاریخ دریافت: 01 مرداد 1393، تاریخ بازنگری: 02 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
تقاضای روز افزون برای رژیم های غذایی سالم و ابداع راهکار مناسب به منظور کاهش ضایعات فراوان میوه ها و سبزیجات، نیاز به بسته بندی های مناسب جهت حفظ ارزش تغذیه ای و تازگی این محصولات را، از اهمیت خاصی برخوردار ساخته است. شایعترین عوامل افت کیفیت در میوه و سبزیجات تازه، واکنش های قهوه ای شدن، از دست رفتن آب سطحی، بد طعمی و فساد میکروبی است. به کارگیری روش های نوین بسته بندی می تواند تا حد زیادی سبب حفظ کیفیت محصول گردد. علی رغم پیشرفت هایی که تاکنون در زمینه بسته بندی برش های میوه و سبزیجات تازه انجام گرفته است، شرایط بهینه حفظ تازگی و ایمنی هنوز هم در دست بررسی می باشد. در این مقاله به معرفی سامانه های بسته بندی مختلف از جمله اتمسفر اصلاح شده، بسته بندی فعال، بسته بندی هوشمند، فیلم و پوشش های خوراکی که تاکنون برای برش های میوه و سبزیجات مورد استفاده قرار گرفته اند، پرداخته می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
تازگی؛ برش های میوه و سبزیجات؛ اتمسفر اصلاح شده(MAP)؛ فیلم و پوشش خوراکی؛ بسته بندی فعال و هوشمند | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,142 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 527 |