تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,845,272 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,706,809 |
بررسی بهبود ویژگی های ضد میکروبی و مقاومتی کاغذ بسته بندی با استفاده از کیتوزان | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 7، دوره 4، شماره 13، خرداد 1392 اصل مقاله (244.21 K) | ||
نویسندگان | ||
رضا دشتبانی* ؛ حسین رسالتی؛ الیاس افرا | ||
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
تاریخ دریافت: 01 مرداد 1393، تاریخ بازنگری: 02 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
کیفیت کاغذ بسته بندی برای نگهداری مواد غذایی نقش مهمی در حفظ محصولات دارد. به همین دلیل امروزه پوشش دهی به عنوان یک فرآیند تکمیلی در فرایند تولید کاغذ از اهمیت ویژهای برخوردار است. معمولاً بهبود مقاومت های کاغذ از قبیل مقاومت به کشش، پارگی و همچنین بهبود خواص ضد میکروبی توسط افزودنی های مختلفی امکانپذیر می باشد. یکی از موادی که دارای این ویژگی می باشد کیتوزان است. حضور این مواد در پوشش کاغذهای بسته بندی، فاز رشد میکروارگانیسم ها را کاهش می دهد و با کنترل فساد میکروبی و جلوگیری از تغییرات ساختار مولکولی، زمان نگهداری و ایمنی محصول را افزایش میدهد. کیتوزان دومین پلی ساکارید طبیعی فراوان در طبیعت است که همانند سلولز خطی بوده و دارای خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی و زیست تخریب پذیری، می باشد. این پلیمر متشکل از واحدهای گلوکوزامین و N-استیل گلوکوزامین است که به وسیله استیلاسیون کیتین از ضایعات خرچنگ و میگو تهیه می شود. در ایران با توجّه به منابع میگو در آب های جنوبی کشور، فرآوری این محصول، انبوهی از ضایعات به صورت سر و پوسته را به دنبال دارد که خود می تواند منبع مهم، ارزان و مقرون به صرف های برای تولید کیتین و کیتوزان به حساب آید. با توجّه به اینکه هر کیلو کیتوزان در جهان 10 هزار دلار ارزش دارد در صورت صنعتی کردن تولید کیتوزان در ایران، این ماده می تواند علاوه بر سودآوری عالی، جایگزین بسیار مناسبی برای افزودنی های سنتزی و گران قیمت محسوب شود. | ||
کلیدواژهها | ||
فیلم کیتوزان؛ کاغذ بسته بندی؛ مقاومت کاغذ و ویژگیهای ضد میکروبی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 286 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 151 |