تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,845,591 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,113 |
تهیه فیلم زیست تخریب پذیر از پروتئین دانه گاودانه و تأثیر کلرور کلسیم بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 5، دوره 4، شماره 15، آذر 1392 اصل مقاله (381.32 K) | ||
نویسندگان | ||
اکرم عربستانی* ؛ مهدی کدیور؛ محمد شاهدی؛ سید امیر حسین گلی | ||
دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
تاریخ دریافت: 04 مرداد 1393، تاریخ بازنگری: 02 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
هدف این تحقیق، بررسی پتانسیل تهیه یک فیلم زیست تخریبپذیر از پروتئینهای دانه گاودانه و تأثیر کلرور کلسیم بر خصوصیات فیلم پروتئینی تهیه شده به منظور بستهبندی مواد غذایی بود. ابتدا فیلم از کنسانتره پروتئینی دانه گاودانه و گلیسرول تهیه و برخی از خصوصیات فیـزیکوشیمیایی آن اندازهگیری شد. در مرحله بعد کلرور کلسیم در چهار سطح 1/0، 4/0، 7/0 و 1 درصد وزنی/ وزنی کنسانتره پروتیئنی به محلول تشکیلدهنده فیلم اضافه و خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیلمهای تهیه شده مورد ارزیابی قرار گرفت. مطابق با نتایج به دست آمده، در حضور کلرور کلسیم خصوصیات فیزیک وشیمیایی فیلمهای تهیه شده به ویژه میزان مواد محلول کل، نفوذپذیری به رطوبت و میزان آبگریزی آنها به طور معنیداری بهبود یافت. به نظر میرسد ایجاد اتصال عرضی بین گروههای کربوکسیلیک پروتئینها و یونهای کلسیم عامل اصلی بهبود خصوصیات باشد. البته غلظت کلرور کلسیم نیز عامل مهمی است که باید در نظر گرفته شود. | ||
کلیدواژهها | ||
گاودانه؛ فیلم زیست تخریب پذیر و کلرور کلسیم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 150 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 97 |