تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,993 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,843,602 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,705,194 |
ارزیابی بسته بندی مواد غذایی از دیدگاه مهندسی و تعیین مدّت ماندگاری محصولات غذایی بسته بندی شده | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 15، آذر 1392 اصل مقاله (953.52 K) | ||
نویسندگان | ||
امیر هارونی* 1؛ سید مهدی جعفری2 | ||
1دانشگاه تربیت مدرس | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
تاریخ دریافت: 04 مرداد 1393، تاریخ بازنگری: 01 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
بستهبندی مواد غذایی در پاسخ به نیاز حفاظت محصولات غذایی از محیطهای داخلی و خارجی و همچنین در پاسخ به انتظار مصرف کنندگان برای آسایش و امنیت محصولات گسترش یافت. تحقیقات اخیر نشان داده است که 72% از مصرفکنندگان در آمریکا حاضرند مقدار پول بیشتری برای اطمینان از تازگی محصول دریافتی به وسیله انواع بستهبندیها پرداخت نمایند. بسیاری از بستهبندیهایی که اخیراً گسترش یافتهاند روی افزایش عمر ماندگاری محصول و کیفت بالاتر محصول تحویلی به مصرفکننده تأکید دارند. این پیشرفتها بدون بهبود مواد مصرفی در بستهبندیها، استفاده از انواع مختلف سنسورها در بستهبندی مواد غذایی و کاربرد اصول مهندسی امکانپذیر نخواهد بود. در این مقاله، سعی شده است بستهبندی مواد غذایی از دیدگاه مهندسی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و در نهایت، روش ارزیابی مدّت ماندگاری توضیح داده خواهد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اصول مهندسی؛ بسته بندی؛ انتقال جرم؛ نفوذپذیری و مدّت ماندگاری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 341 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 194 |