تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,846,912 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,457 |
پوششدهی کاغذ سبک با پروتئین آب پنیر برای بستهبندی محصولات چرب | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 19، آذر 1393 اصل مقاله (217.35 K) | ||
نویسندگان | ||
سهیلا چشمک* ؛ محمد رضا دهقانی فیروزآبادی | ||
گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیر و کاغذ | ||
تاریخ دریافت: 18 آذر 1393، تاریخ بازنگری: 02 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
امروزه استفاده از کاغذ در بستهبندی به دلیل ویژگیهایی مثل سبکی و زیستتخریبپذیری، در مقایسه با مواد پلاستیکی کاربرد گستردهتری دارد. از آنجایی که کاغذ دارای ویژگیهای ممانعتی ضعیفی همچون نفوذپذیری به بخار آب، گازها و روغن ضعیفی میباشد، برای بهبود ویژگیهای ممانعتی کاغذ بستهبندی، استفاده از پلیمرهای مصنوعی مثل پلیاتیلن، لاتکس و پلیوینیلالکل بهمنظور بهبود ویژگیهای ممانعتی کاغذ بستهبندی، ایجاد مشکلات زیستمحیطی میکند. ﺟﻬﺖ رفع این ﻣﺸﮑﻼﺕ، ﻓﻴﻠﻢﻫﺎ ﻭ ﭘﻮﺷﺶﻫﺎیی ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﭘﻠﯽﺳﺎﮐﺎﺭﻳﺪها، ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦها، چربیها ﻭ ﻳﺎ ﺗﺮﮐﻴﺒﯽ ﺍﺯ ﺁﻥﻫﺎ ﻭﺍﺭﺩ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪﯼ ﺷﺪﻩﺍﻧﺪ. یکی از پروتئینهایی که در ایران به فراوانی و ارزانی در دسترس است و اخیراً تلاش زیادی برای پیدا کردن کاربردهای جدیدی برای آن صورت گرفته است، پروتئین آب پنیر میباشد. در این مقاله به بررسی تأثیر وزن پوشش بر ویژگیهای مقاومتی (پارگی و ترکیدن)، ممانعتی(نفوذپذیری در برابر هوا، روغن و آب) و فیزیکی (وزن پوشش) کاغذ سبک پوشش داده شده با پروتئین آب پنیر پرداخته شده است. در این تحقیق از دو سرعت 30 و 50 میلیمتر بر ثانیه برای پوششدهی کاغذ استفاده شد و تأثیر دو وزن پوشش متفاوت بر روی ویژگیهای کاغذ بررسی گردید. نتایج نشان داد که خواص ممانعتی و مقاومتی کاغذهای حاصل با افزایش سرعت پوششدهی به دلیل کاهش وزن پوشش بالا میرود. همچنین استفاده از کنسانتره پروتئین آب پنیر- ساکاروز بهدلیل قیمت بسیار کم و خواص ممانعتی بسیار عالی در برابر روغن، برای پوششدهی کاغذ بستهبندی مواد غذایی چرب مثل پیتزا و جعبه شیرینی بسیار مناسبتر است. | ||
کلیدواژهها | ||
پوشش دهی؛ کاغذ بسته بندی؛ ممانعت؛ مقاومت و سرعت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 586 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 161 |