تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,846,904 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,450 |
تأثیر پوشش خوراکی ژلاتین-کیتوزان بر بستهبندی گوشت مرغ تازه | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 6، دوره 5، شماره 19، آذر 1393 اصل مقاله (345.79 K) | ||
نویسندگان | ||
مژده خراسانی* ؛ حبیب اله میرزایی؛ یحیی مقصودلو | ||
تاریخ دریافت: 18 آذر 1393، تاریخ بازنگری: 02 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
در مطالعه حاضر اثر پوشش ژلاتین-کیتوزان به عنوان بستهبندی اولیه بر روی کیفیت سینه مرغ در طی یک دوره 9 روزه در شرایط نگهداری سرد(4 درجه سانتیگراد) بررسی شد. در این تحقیق، از 3 غلظت ژلاتین (3، 6 و 8%) و 2 غلظت کیتوزان(1و 2%) برای پوششدهی تکّههای مرغ استفاده شد. کیفیت میکروبی (بار باکتریایی کل) و شیمیایی (بازهای ازته فرّار و شاخص پراکسید) نمونهها در دوره 9 روزه (هر 3 روز) مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان این شاخصها در شاهد به صورت روند معناداری بیشتر از نمونههای پوششی بود و رشد میکروبی، بازهای ازته فرّار و شاخص پراکسید در نمونههای با درصد بالاتر کیتوزان و ژلاتین کندتر بود. به دلیل رشد میکروبی بالاتر در شاهد، میزان بازهای ازته هم بیشتر بود. بین ژلاتین 3% با ژلاتین 6 و 8% اختلاف معنادار بوده و تیمار با ژلاتین3% روند افزایشی بیشتری در بازهای ازته فرّار و رشد میکروبی داشته است. بنابراین میتوان گفت که پوششدهی باعث حفظ کیفیت نمونهها در کل دوره نگهداری شد. | ||
کلیدواژهها | ||
گوشت سینه مرغ؛ بستهبندی؛ پوششدهی؛ ژلاتین و کیتوزان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 326 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 269 |