تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,846,538 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,199 |
استفاده از پوشش های خوراکی به منظور افزایش عمر ماندگاری پنیر | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 4، دوره 6، شماره 21، خرداد 1394، صفحه 44-55 اصل مقاله (326.71 K) | ||
نویسندگان | ||
خدیجه عبدالملکی* ؛ مهدی فرهودی؛ نوید میر | ||
تهران- شهرک غرب- بلوار فرحزادی- خیابان ارغوان غربی- انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، صندوق پستی: 4741-19395 (کد پستی 1981619573 )، تلفکس: 22086347-021 | ||
تاریخ دریافت: 04 مرداد 1394، تاریخ بازنگری: 06 آبان 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
بسته بندی مواد غذای مرحلهای جدا نشدنی از فرآیند، نگهداری، توزیع و بازاریابی محصول است. بستهبندی مناسب، دوره ماندگاری مواد غذایی را افزایش میدهد، به همین دلیل یکی از شاخصههای اصلی در صنعت غذا میباشد. یکی از مفاهیم جدید در بسته بندی مواد غذایی، بستهبندی زیستی است که در پاسخ به نیازهای مشتریان و تولید صنعتی محصولات غذایی با ماندگاری بالاتر توسعه یافته است. استفاده از پوششهای خوراکی و فیلمها به عنوان بستهبندی زیستی، در محصولات غذایی مقبولیت عمومی یافته است. یکی از محصولات غذایی که بستهبندی آن عمدتاً با مشکل مواجه میشود، پنیر است و از مهمترین مشکلاتی که کیفیت و عمر انبارمانی پنیر را تحت تأثیر قرار میدهد، رشد قارچها در سطح آن به دلیل آلودگی بعد از فرآیند در طول حملونقل و بستهبندی محصول است. رشد قارچ بر روی محصولات لبنی نه تنها باعث خسارات اقتصادی میشود، بلکه منجر به مشکلات سلامتی به دلیل تولید مایکوتوکسین میگردد. عوامل ضد میکروبی را میتوان برای کنترل رشد میکروبی با فرو بردن، اسپری، و یا واکس زدن به سطوح مواد غذایی استفاده کرد. با این حال، کاربرد مستقیم این روش دشوار بوده و فواید محدودی دارد. آخرین روش اخیر برای حفظ ایمنی مواد غذایی و افزایش عمر مفید غذاها، اختلاط عوامل ضد میکروبی طبیعی در مواد بستهبندی زیستی است. اگر چه در مورد افزودن مواد ضد میکروبی به پنیر، تحقیقات زیادی صورت گرفته است؛ اما کاربرد آنها در فیلمهای خوراکی جهت نگهداری پنیر پیشرفت اندکی داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
پوشش خوراکی؛ ترکیبات ضد میکروبی؛ پنیر؛ ماندگاری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Using edible coatings to extend the shelf life of cheese | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Edible coating, antimicrobial compounds, cheese, shelf- life | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 715 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 324 |