تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,258 |
تعداد مقالات | 9,115 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,324,878 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,039,812 |
بررسی کاربرد و تأثیر گالاکتومانان بر ویژگی های فیلم ها و پوشش های خوراکی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 6، دوره 6، شماره 22، شهریور 1394، صفحه 64-77 اصل مقاله (571.69 K) | ||
نویسندگان | ||
مجتبی یوسفی اصلی* 1؛ سیده معصومه عرب2؛ مهدی فرهودی3؛ نسیم خورشیدیان2 | ||
1دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | ||
2دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | ||
3دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران | ||
تاریخ دریافت: 16 شهریور 1394، تاریخ بازنگری: 06 آبان 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
نوآوریها همچنان در صنعت بستهبندی مواد غذایی در حال افزایش است و هدف آن، ایجاد سامانه نگهداری مناسب برای غذا، حفظ ایمنی و کیفیت میکروبی و شیمیایی غذا و در عین حال ایجاد جذّابیّت بیشتر به منظور بازاریابی محصول میباشد. استفاده از منابع تخریبپذیر در محیط زیست به عنوان مواد مورد استفاده در بستهبندی مانند هیدروکلوئیدها با منشأ طبیعی، یکی از اهداف اصلی این صنعت میباشد. تولید فیلمها و پوششهای خوراکی به عنوان یکی از فنّاوریهای بالقوه که میتوانند به منظور افزایش مدّت نگهداری مواد غذایی و اطمینان از کیفیت آن در برابر عوامل محیطی به کار روند، مورد توجّه قرار گرفته است. یکی از منابعی که به منظور تهیه فیلم و پوشش خوراکی میتواند مورد استفاده قرار گیرد، گالاکتومانان استخراج شده از منابع مختلف(مانند صمغ لوبیای لوکاست یا صمغ گوار) است که به دلیل دارا بودن خواص مکانیکی و نفوذپذیری مناسب، قابلیت کاربرد در مواد غذایی را دارا است. در این مقاله مروری، ویژگیهای فیلمهای تهیه شده از گالاکتومانان مورد بررسی قرار گرفته است. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی؛ فیلم خوراکی؛ گالاکتومانان؛ زیست تخریب پذیر | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigating the application and effect of galactomannan on the properties of edible films and coatings | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 378 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 189 |