تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,258 |
تعداد مقالات | 9,115 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,324,925 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,039,846 |
کاربرد آنزیم ترانس گلوتامیناز در تهیه فیلم های خوراکی بر پایه کیتوزان | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 7، دوره 6، شماره 22، شهریور 1394، صفحه 78-86 اصل مقاله (370.98 K) | ||
نویسندگان | ||
سیده معصومه عرب* 1؛ مجتبی یوسفی اصلی1؛ نسیم خورشیدیان1؛ مهدی فرهودی2 | ||
1دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | ||
2دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران | ||
تاریخ دریافت: 16 شهریور 1394، تاریخ بازنگری: 06 آبان 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
تولید فیلمهای زیست تخریبپذیر و خوراکی با ویژگیهای مکانیکی و نفوذپذیری مناسب، یکی از چالشهای مهم در صنعت بستهبندی مواد غذایی میباشد. فیلمهای خوراکی نه تنها به طور فیزیکی غذا را محافظت میکنند، بلکه موجب کاهش از دست رفتن رطوبت، محدود نمودن جذب اکسیژن و کاهش مهاجرت لیپیدها در ماده غذایی میشوند. پلیمرهای با منشأ طبیعی مانند کربوهیدراتها و پروتئینها بهترین مواد در ساخت فیلم های خوراکی میباشند، چرا که کاملاً زیست تخریبپذیر میباشند و همچنین میتوانند مانند مکمّلی در افزایش ارزش غذایی برخی از غذاها مؤثر باشند. با این حال، حلالیت زیاد در آب و نفوذپذیری فراوان در برابر بخار آب و مقاومت مکانیکی کم، استفاده از این پلیمرها را محدود نموده است. مطالعات متعدّدی به منظور بهبود ویژگی این فیلمها از طریق ساخت فیلمهای چند لایه و کامپوزیتی و یا ایجاد اتصال عرضی بین اجزای سازنده فیلم به طریق فیزیکی و شیمیایی صورت گرفته است. در این مقاله مروری، کاربرد آنزیم ترانس گلوتامیناز در تهیه فیلمهای خوراکی بر پایه کیتوزان و اثر آن بر ویژگیهای مکانیکی و نفوذپذیری این فیلمها مورد بررسی قرار میگیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
کیتوزان؛ فیلم خوراکی؛ آنزیم ترانس گلوتامیناز؛ اتصال عرضی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Application of transglutaminase enzyme in the preparation of chitosan-based edible films | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 333 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 216 |