تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,846,644 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,261 |
بررسی روش ساخت و ویژگی های فیلم های خوراکی امولسیونی و دو لایه | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 6، دوره 6، شماره 24، اسفند 1394، صفحه 60-69 اصل مقاله (292.5 K) | ||
نویسندگان | ||
مجتبی پورصباغیان* ؛ نصیر باقری؛ مریم چایچی؛ مهدی فرهودی | ||
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | ||
تاریخ دریافت: 13 بهمن 1394، تاریخ بازنگری: 06 آبان 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
امروزه تمایل به استفاده از بستهبندیهای زیستتخریب پذیر شامل پوششها و فیلمهای خوراکی به دلیل دارا بودن مواد طبیعی و عدم ایجاد آلودگیهای زیست محیطی، روز به روز در حال افزایش میباشد. فیلمهای خوراکی کامپوزیتی با هدف بهبود ویژگیهای عملکردی فیلمهای تک جزئی و غلبه بر نقاط ضعف آنها تولید میشوند. فیلمهای خوراکی تهیه شده از پلیساکاریدها و پروتئینها ویژگیهای مکانیکی مناسبی داشته ولی تراوایی زیادی در مقابل رطوبت دارند. در مقابل، فیلم های حاصل از ترکیبات لیپیدی، تراوایی پائینی نسبت به رطوبت داشته و از ویژگیهای مکانیکی ضعیفی برخوردار میباشند. با آمیختن این دو نوع ماده، فیلمهای مرکب حاصله از ویژگیهای مطلوبی برخوردار خواهند بود. فیلمهای مرکب به دو صورت، دو لایهای و امولسیونی تهیه میشوند. بنابراین فیلمهای خوراکی کامپوزیتی خاصیت ممانعتکنندگی بیشتری در برابر رطوبت، گازها و مواد حل شده خواهند داشت. علاوه بر این استفاده از فیلمهای کامپوزیت، به دلیل خواص مکانیکی بهبود یافته، محافظت بالاتری را از ماده غذایی به عمل خواهند آورد، لذا مواد غذایی پوشش داده شده با این فیلمها ماندگاری بالاتری را خواهند داشت. در این مقاله مروری به بررسی چگونگی ساخت فیلمهای کامپوزیت و بررسی ویژگیهای این فیلمها و برتری نسبی آنها در مقایسه با فیلمهای خوراکی تک جزئی پرداخته شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
فیلمهای خوراکی مرکب؛ فیلم مرکب دولایهای؛ فیلم مرکب امولسیونی؛ نفوذپذیری به بخار آب؛ خواص مکانیکی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
A review of the applications of electrospun nanofibers in food packaging | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 661 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 377 |