تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,846,641 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,260 |
مروری بر روش های بسته بندی هوشمند در محصولات گوشتی تازه و شناخت مزایا و معایب کاربردی هر یک از روش ها | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 7، دوره 6، شماره 24، اسفند 1394، صفحه 70-86 اصل مقاله (649.15 K) | ||
نویسندگان | ||
حامد مهدویان مهر* 1؛ ناصر صداقت2 | ||
1دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2دانشگاه فردوسی | ||
تاریخ دریافت: 13 بهمن 1394، تاریخ بازنگری: 06 آبان 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
نظارت بر کیفیت و فساد محصولات گوشتی تازه، با هدف کاهش ابتلا به بیماریهای غذایی و کاهش تولید ضایعات گوشتی در طول زنجیره تامین آن، ضروری است. اگرچه، سامانههای سنتی بسته بندی قادر به ارائه خدمات کمی در زمینه نظارت بر زنجیره تأمین می باشند؛ اما سامانه های جدید بسته بندی هوشمند با هدف نظارت بر کیفیت گوشت های بسته بندی شده و یا محیط پیرامون آن، در حال پیشرفت به سمت ارائه راه حل های نوآورانه در صنعت تولید و عرضه فرآورده های گوشتی می باشند. به طوری که، انواع شناساگرهای تجاری دما- زمان، اکسیژن، یکپارچگی، شناساگرهای تازگی و رادیو فرکانس با مفاهیم هوشمند، در جهت بهبود شرایط نگهداری و کاهش ضایعات محصولات گوشتی تازه و ایمن تر، تا کنون به بازار مواد غذایی معرفی شده اند. با این حال، هر یک از این روش ها دارای معایب و مزایای بوده، که عملکرد و کارایی آن سامانه را تحت تأثیر قرار میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
محصولات گوشتی تازه؛ بسته بندی هوشمند؛ شناساگرهای دما- زمان و شناساگر تازگی؛ سامانه های رادیو فرکانس(RFID)؛ معایب و مزایا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
An overview of smart packaging methods in fresh meat products and understanding the practical advantages and disadvantages of each method. | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 538 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 374 |