تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,846,917 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,461 |
مروری بر پاسخ مصرف کنندگان به فنّاوری های جدید بسته بندی مواد غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 1، دوره 7، شماره 26، شهریور 1395، صفحه 6-17 اصل مقاله (299.15 K) | ||
نویسندگان | ||
فروغ السادات طبیب لقمانی* ؛ ناصر صداقت | ||
دانشگاه فردوسی، مشهد | ||
تاریخ دریافت: 12 مرداد 1395، تاریخ بازنگری: 02 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
انتخاب فعال یک محصول در رقابت با سایر محصولات، تعریف موفقیت محصول است.کاربرد یک فنّاوری جدید میتواند روی این انتخاب تأثیر بگذارد. فنّاوریهای جدید بستهبندی، نقش مرکزی در صنعت غذا ایفا میکنند. تنها در صورتی که یک بستهبندی جدید مورد توجّه و انتخاب مصرفکنندگان قرار گیرد، میتواند در بازار فروش موفق بوده و برای تولیدکنندگان سودآور باشد. به همین دلیل، آگاهی داشتن از چگونگی واکنش و پاسخ مصرفکنندگان به این فنّاوریهای نوین برای سازندگان و فرآوریکنندگان غذا و بستهبندی ضروری است. اگر این فنّاوری نادیده گرفته و یا رد شود، شکست خواهد خورد و فواید بالقوه آن هیچگاه درک نخواهد شد. البته برای موفقیت، ضروری است که فنّاوری جدید واقعاً نسبت به روشهای موجود، بهبود یافته باشد و مصرفکنندگان این را بدانند. یکی از کارهای مهم تمرکز بر روی تخمین، ترس مصرفکنندگان از انتخاب نوآوریهای موجود در عرصه بستهبندی مواد غذایی است. برای این منظور، از مقیاس سنجش ترس از نوآوریهای غذایی به عنوان ابزاری برای کمّیسازی ساده درجه رد فنّاوری جدید بستهبندی استفاده میشود. تحقیقات مختلف در زمینه فنّاوری های جدید بسته بندی مواد غذایی نشان می دهد، اکثریت افراد در دسته با ترس متوسط از نوآوری قرار دارند. علاوه بر عوامل خارجی، نظیر: طراحی بسته، اطّلاع رسانی جامع و مبسوط در مورد مزایا و معایب نوآوری بسته بندی نقش معناداری در تغییر تمایل به خرید مصرفکننده بسته غذایی خواهد داشت. بنابراین روشهای درک فرآیند تصمیمگیری برای خرید و تأثیر اطّلاعات و عوامل مختلف بر آن ضروری به نظر میرسد. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی مواد غذایی؛ واکنش مصرف کنندگان؛ ترس از نوآوری؛ اطّلاع رسانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 472 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 157 |