تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,843,673 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,705,237 |
اثر اسانس اسطوخودوس و پوست نارنج بر خصوصیات فیلم نانوکامپوزیت کاراژینان-ژلاتین/ نانو رس جهت استفاده در بسته بندی مواد غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 6، دوره 7، شماره 26، شهریور 1395، صفحه 66-77 اصل مقاله (398.75 K) | ||
نویسندگان | ||
اعظم صیامیان* 1؛ سید مهدی اجاق2؛ مهدی عبدالهی3 | ||
1گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
2گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانشگاه تربیت مدرس، نور | ||
تاریخ دریافت: 12 مرداد 1395، تاریخ بازنگری: 01 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به منظور بررسی مقایسه تأثیرات افزودن مقادیر مختلف اسانس اسطوخودوس و پوست نارنج بر خصوصیات فیلمهای زیست تخریبپذیر کاپاکاراژینان- ژلاتین/ نانورس صورت پذیرفت. نانوکامپوزیت کاپاکاراژینان- ژلاتین/ نانورس با افزودن دو سطح 5/1و 2 درصد وزنی- وزنی (wt%) اسانس اسطوخودوس و اسانس پوست نارنج ماتریس پلیمری تهیه گردید. ویژگیهای فیزیکی (درصد رطوبت و حلالیت ، نفوذ پذیری و جذب آب)، ظاهری(رنگ، کدورت و انتقال نور)، مکانیکی شامل ( مقاومت کشش و ازدیاد طول در نقطه شکست) و ویژگی میکروبی فیلمها مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد، فیلم مرکـب کاپاکاراژینان-ژلاتین/ نانورس حاوی 5/1 درصد اسانس پوست نارنج بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را داشته است. همچنین این فیلم واجد ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی قابل قبول و بهتری نسبت به سایر نانوکامپوزیتهای حاوی اسانس بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
کاپاکاراژینان؛ ژلاتین ماهی؛ نانورس؛ اسانس پوست نارنج؛ اسانس اسطوخودوس؛ بسته بندی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 296 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 193 |