تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,846,827 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,406 |
جنبه های قانونی و ایمنی کاربرد بسته بندی فعال و هوشمند در صنعت غذا | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 7، دوره 7، شماره 26، شهریور 1395، صفحه 78-90 اصل مقاله (425.14 K) | ||
نویسندگان | ||
آرزو عباسی* 1؛ حامد مهدویان مهر1؛ ناصر صداقت2 | ||
1مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
تاریخ دریافت: 12 مرداد 1395، تاریخ بازنگری: 02 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
بکارگیری فنّاوری بسته بندی فعال و هوشمند علاوه بر به تأخیر انداختن اثرات نامطلوب محیطی بر مواد غذایی، مکانیسمی پویا را در نگهداری محصول به کار میگیرد. این فنّاوری بر اثرات متقابل بین پوشش با ماده غذایی و یا محیط پیرامون آن، به منظور بهبود کیفیت و ایمنی ماده غذایی پایهریزی شده است که در برگیرنده مواردی مانند تاخیر اکسیداسیون، کنترل شدّت نفس، سرعت رشد میکروبی و مهاجرت رطوبت میباشد. جاذب های اکسیژن، آزاد کننده های دی اکسید کربن، جاذبهای بو، حذفکننده های اتیلن و آزاد کننده عطر، مثال هایی از بستهبندی های فعال بوده، در حالی که شاخص های زمان- دما، شاخص رسیدگی، حسگرهای زیستی و شناساگرهای امواج رادیویی، مثال هایی از بستهبندهای هوشمند میباشند. با توجّه به برقراری اثرات متقابل بین بستهبندی و مواد غذایی و/ یا محیط پیرامون آن، مهاجرت مواد فعال می تواند بیانگر یک نگرانی در خصوص ایمنی مواد غذایی بستهبندی شده با این فنآوریها باشد. از این رو، تاکنون مقرّرات و قوانین مختلفی نظیر: مقرّرات/EC 2004/1935 با مفاد و اصلاحیه آن در خصوص مواد در تماس با ماده غذایی و به طور کاملتر مقرّرات /EC2009/450 برای استفاده صحیح، ایمنی و هم چنین بازاریابی بسته بندی های فعال و هوشمند تنظیم شدهاند. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی فعال و هوشمند؛ مقرّرات؛ کیفیت مواد غذایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 340 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 219 |