تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,244 |
تعداد مقالات | 9,011 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,922,981 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,735,387 |
اثربخشی بسته آموزشی هنر(مؤلفه انبارداری، چیدمان و حمل ونقل) بر کیفیت طراحی هنری بسته های مواد غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 6، دوره 7، شماره 28، اسفند 1395، صفحه 70-81 اصل مقاله (279.45 K) | ||
نویسنده | ||
فرشته حسین لو* | ||
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج | ||
تاریخ دریافت: 19 دی 1395، تاریخ بازنگری: 10 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
هدف از تشکیل و ایجاد انبارها چه در سازمان های دولتی و خصوصی، تأمین، نگهداری و در دسترس قرار دادن مجموعه وسایل مورد نیاز آنها است، در غیر این صورت، در گردش کار و فعالیتهای آن مؤسسه وقفه ایجاد میشود. مواد غذایی در انبار باید طوری روی هم چیده شوند که ضمن عدم تغییر در خواص فیزیکی، شیمیایی و فعل وانفعالات، از ضرر و زیان و خسارت مالی و جانی آن نیز جلوگیری نماید. همچنین، شبکههای حمل و نقل شهری، باید به طور منظم و سیستماتیک طراحی و احداث شوند که هر کدام از اجزای آن نیز ضمن انجام بهینه مسئولیت خود، مشکل و معضلی در شبکه بهوجود نیاورند. بر همین اساس، هدف از این تحقیق بررسی اثربخشی بسته آموزشی هنر در دو مؤلفه: انبارداری، چیدمان و حملونقل میباشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و روش، شبه تجربی میباشد. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی تهران و حجم نمونه با توجّه به روش تحقیق،۶۰ نفر میباشد که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق است که روایی آن با نظر متخصصین موضوعی تأیید و پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرنباخ برابر با ۹۴۶٪ محاسبه گردید. دانشجویان ابتدا در پیش آزمون به پرسشنامه مذکور پاسخ داده، سپس محتوای آموزشی به گروه آزمایش در ۵ جلسه کارگاه آموزشی۲ ساعته تدریس گردید و پس از آن، هر دو گروه در پس آزمون شرکت نمودند. نتایج آزمون t وابسته نشاندهنده بهبود کیفیت طراحی گروه آزمایش در پس آزمون میباشد. ضمن اینکه نتایج آزمون t دو گروه مستقل نشان داد تفاوت معنیداری میان دوگروه آزمایش و کنترل دو مؤلفۀ مذکور وجود دارد. همچنین با کمک آزمون فریدمن، مشخص شد شاخصها دارای اولویتهای متفاوتی بوده و عامل انبارداری و چیدمان از اولویت بالاتری نسبت به حملونقل برخوردار میباشند. | ||
کلیدواژهها | ||
اثربخشی؛ بسته بندی؛ بسته آموزشی هنر؛ کیفیت طراحی هنری؛ علوم و صنایع غذایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 378 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 197 |