تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,258 |
تعداد مقالات | 9,115 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,329,024 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,042,138 |
شناسایی و مطالعه عوامل مؤثر بر خلاقیت در طراحی بسته بندی و فروش محصولات غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 3، دوره 8، شماره 32، اسفند 1396، صفحه 38-49 اصل مقاله (1.64 M) | ||
نویسندگان | ||
داریوش زارعی* 1؛ حسین وظیفه دوست2؛ وحید رضا میرابی3 | ||
1مدیریت بازرگانی، مدیریت بازاریابی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم | ||
2مدیریت بازرگانی، دانشیار دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران | ||
3مدیریت بازرگانی، دانشیار دانشگاه آزاد واحد تهران | ||
تاریخ دریافت: 11 اردیبهشت 1397، تاریخ بازنگری: 30 مهر 1402، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
هدف این مقاله، شناسایی و بررسی عوامل اثرگذار در طراحی خلاق بستهبندی محصولات غذایی، بهطور کلی، و نیز محصولات کنسرو شده و بهطور خاص خردهفروشی این محصولات میباشد. برای شناسایی و دستهبندی عوامل مؤثر در طراحی خلاق بستهبندی محصولات غذایی و خرده فروشی این محصولات، از روش ترکیب یافتههای قبلی و اکتشافی استفاده شده است. نتایج به دست آمده از تحقیق، نشان میدهد که عوامل مهم اثرگذار در طراحی بستهبندی مواد غذایی را میتوان در قالب دو دوسته عوامل تقسیمبندی نمود: عوامل کلی طراحی عبارتند از: داخلی یا بینالمللی بودن بازار هدف، عوامل محیطی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، قوانین و مقرّرات دولتی و صنفی، عرف بازار و رقبای بازار. عوامل فنی در طراحی بستهبندی شامل: ماده بستهبندی، فنّاوری، فنّاوری چاپ و بستهبندی، نیازهای مصرفکننده، نیازهای خردهفروش و انبار، الگوی هندسی، فرایند تولید، ملاحظات لجستیکی، حمل ونقل، شبکههای توزیع و فروش، ملاحظات زیست محیطی و عامل سلامت و بهداشت، ایمنی و حفاظت. برای تجزیه و تحلیل و بررسی اثرگذاری عوامل شناسایی شده در فروش، جامعه آماری مورد مطالعه، تعداد 300 پرسشنامه تهیه شده از عوامل در فروشگاههای رفاه، شهرستان میناب، رودان، سیریک و بندر جاسک، توزیع و 290 پرسشنامه تکمیل و جمعآوری گردید و برای مدلسازی و بررسی ارتباط میان متغیرها از روش حداقل مربعات جزئی با نرمافزار اسمارت پی.ال.اس برای تحلیل معنادار بودن روابط مدل از ضرایب معنادار بودن آمارۀ تی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که عوامل فنی طراحی با ضریب مسیر571/. در مدل و آماره آزمون تی 758/12 بیشترین تأثیر را بر روی فروش محصولات کنسروی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
طراحی خلاق بسته بندی؛ خرده فروشی؛ مواد غذایی کنسرو شده؛ محصولات غذایی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
o | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 780 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 450 |