تعداد نشریات | 39 |
تعداد شمارهها | 1,170 |
تعداد مقالات | 8,437 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,310,274 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,558,910 |
مروری بر کاربرد بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته در بسته بندی گوشت مرغ | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
دوره 11، شماره 42، شهریور 1399، صفحه 20-27 اصل مقاله (779.1 K) | ||
نوع مقاله: ترویجی | ||
نویسندگان | ||
وحید بهشاد1؛ ناصر صداقت* 2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2استاد گروه علوم صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
تاریخ دریافت: 01 بهمن 1398، تاریخ بازنگری: 30 بهمن 1398، تاریخ پذیرش: 01 شهریور 1399 | ||
چکیده | ||
افزایش تولید و مصرف گوشت مرغ در ایران و همچنین روند رو به رشد آن در جهان نگرانی هایی را در زمینه حفظ کیفیت آن ایجاد می کند. استفاده از روش هایی به منظور کاهش ضایعات و حفظ کیفیت این فراورده از اهمیت بسیاری برخوردار است. دما، رطوبت، نور و فعالیت آبی از جمله عوامل اصلی تغییر نامطلوب کیفیت گوشت مرغ هستند که همه این ها در شرایط استفاده از بسته بندی ها با اتمسفر تغییر یافته(MAP) و بسته بندی تحت خلأ قابل کنترل می باشند. همچنین می توان این روش ها را به صورت تلفیقی با مواردی همچون بسته بندی های هوشمند، فعال و بسته بندی های ضدمیکروبی تلفیق نمود. با از بین بردن نگرانی های مربوط به کاهش کیفیت، طول مدّت نگهداری را چند برابر کرده و نیاز به انجماد را نیز برطرف نمود زیرا انجماد باعث کاهش کیفیت فراورده شده و انرژی زیادی مصرف میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته؛ گوشت مرغ؛ بسته بندی فعّال | ||
مراجع | ||
1. اثنی عشری، م. صداقت، ن. (1391). «استفاده از روشهای نوین در بستهبندی مرغ». فصلنامه علمی ترویجی علوم و فنون بسته بندی، شماره 11 72-73.## 2. Argyri, A A and E Z Panagou., (2012). “Advances in vacuum and modified atmosphere packaging of poultry products.” Kerry, J P. Advances in Meat, Poultry and Seafood Packaging. Woodhead Publishing. 205-247. FAO. 2017. .##
3. Hotchkiss, J H., (1989). “Modified Atmosphere packaging of poultryand related products.” Controlled/Modified atmosphere/Vacuum packaging of food. Food and Nutrition press, 1989. 39-58.##
4. Jackson, T C., (1992). “identification and evaluation of the volatile compounds of vacuum amd modified atmosphere packaged beef strip loins.” Meat science (1992): 175-190.##
5. Kakouri, A and G J Nychas., (1994). “Storage of poultry meat under modified atmosphere or vacuum packs: Possible role of microbial metabolites as indicator of spoilage.” Journal of Applied bacteriology (1994): 72-163.##
6. Mano, S B., (2000). “Growth/Survival of natural flora and aeromonas hydrophyla on refrigrated uncooked pork and turkey packaged in modified atmosphere.” Food microbiology (2000): 69-657.##
7. Nychas, G E and C C Tassou., (1997). “Spoilage process and proteolysis in chicken as noted by HPLC method.” Journal of the science of food and agriculture (1997): 199-208.##
8. O'Sullivan, M G., (2016). “The Stability and Shelf Life of Food,” Second Edition). Woodhead Publishing.##
9. Phillips, C A., (1996). “Review:Modified atmosphere and its effects on the microbiological quality and safety of produce.” International Journal of food science and Technology (1996): 79-463.##
10. Tajeddin, Behjat and B Ahmadi., (2018). “Polymers for Modified Atmosphere Packaging Application.” food Packaging and preservation. Academic Press, 2018.##
11. Totosaus, A., (2007). “Packaging of fresh and frozen poultry.” Handbook of meat poultry and seafood products. Oxford Blackwell.##
12. Zeitoun, A A., (1994). “Significance of Entrobacteraccae as index organism for hygine on fresh untreated poultry,poultry treated with lactic acid and poultry stored in a modified atmosphere.” Food Microbiology (1994): 76-169.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 464 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 241 |