تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,845,083 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,706,674 |
گرایشات نوین در زمینه بستهبندی گوشت و فرآوردههای گوشتی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 1، دوره 12، شماره 46، شهریور 1400، صفحه 1-8 اصل مقاله (244.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
سمیرا پورحمزه* | ||
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی،واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
تاریخ دریافت: 10 فروردین 1400، تاریخ بازنگری: 22 مرداد 1400، تاریخ پذیرش: 26 مهر 1400 | ||
چکیده | ||
بستهبندی یکی از مهمترین جنبههای فناوری بوده و در تولیدات غذایی بسیار حائز اهمیت است. هدف آن حفظ مواد غذایی در مقابل عوامل محیطی و جلوگیری از فساد محصول غذایی، تضمین استانداردهای مربوطه و حفظ خواص و ویژگی محصولات تا حد امکان میباشد. در این مقاله به انواع بستهبندیهای رایج و نوین در صنعت گوشت، ارزیابی ویژگیهای مواد و جنبه میکروبی آن میپردازیم. گوشت محیطی مغذی با شرایط مناسب برای رشد میکروارگانیسمها است که طول عمر آن را محدود میکند و امکان ایجاد تغییر در مواد مغذی و ویژگیهای ظاهری طی زمان نگهداری بهدلیل فعالیت میکروبی و ایجاد تغییرات شیمیایی و فیزیکی از جمله ایجاد بوی نامطبوع، طعم ناخوشایند، تغییر رنگ و خراب شدن را دارد. استفاده از روشهای بستهبندی کارآمد و نوین با تغییر در اتمسفر یا شبکه بستهبندی یا افزودن ترکیبات رهاکننده یا جاذب در بستهبندی از روشهای موثر هستند. بهرهگیری از بستهبندی هوشمند نیز جهت برقراری تعامل با مصرفکننده امکان بهرهمندی از محصول با کیفیت مناسب را فراهم میآورد. | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی نوین؛ گوشت؛ فرآوردههای گوشتی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Novel Trends in the Packaging of Meat and Meat Products | ||
نویسندگان [English] | ||
samira pourhamzeh | ||
Master Student,, Department of Food Science and Technology, Safadasht Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Packaging is one of the most important technological aspects in food production. It is a technological intervention to protect food products against various factors which provoke product deterioration, in order to preserve the product quality and guarantee the observation of relevant standards. This paper aims at the evaluation of the properties of packaging that are currently used in the meat industry and their advantages and disadvantages. Packaging is a coordinated system, which prepares the products for transportation, distribution, storage, marketing and consumption. Although packaging serves different purposes, the common purpose is to guarantee high standards and safety as long as possible. Meat is a dynamic biosystem with an appropriate condition for microbial growth, and microbial spoilage limits its shelf-life and deteriorates its nutritional, physical or chemical food properties during storage, causing off-odor, off-flavor, discoloration, gas, and slime. With the recent innovative developments in food packaging, the novel packaging can prolong shelf life and preserve the quality and safety of meat and its related products. Novel methods obtain their efficiency by changing the atmosphere or matrix of the closure, or adding some releasing/absorbing compounds in the closure of the product pack. Intelligent packaging delivers the desired quality experience to the consumers by providing the opportunity to interact with the product. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Novel Packaging, Meat, Meat Products | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 423 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 397 |