تعداد نشریات | 39 |
تعداد شمارهها | 1,170 |
تعداد مقالات | 8,437 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,318,764 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,563,588 |
گرایشات نوین در زمینه بستهبندی گوشت و فرآوردههای گوشتی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 1، دوره 12، شماره 46، شهریور 1400، صفحه 1-8 اصل مقاله (244.27 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
سمیرا پورحمزه* | ||
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی،واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
تاریخ دریافت: 10 فروردین 1400، تاریخ بازنگری: 22 مرداد 1400، تاریخ پذیرش: 26 مهر 1400 | ||
چکیده | ||
بستهبندی یکی از مهمترین جنبههای فناوری بوده و در تولیدات غذایی بسیار حائز اهمیت است. هدف آن حفظ مواد غذایی در مقابل عوامل محیطی و جلوگیری از فساد محصول غذایی، تضمین استانداردهای مربوطه و حفظ خواص و ویژگی محصولات تا حد امکان میباشد. در این مقاله به انواع بستهبندیهای رایج و نوین در صنعت گوشت، ارزیابی ویژگیهای مواد و جنبه میکروبی آن میپردازیم. گوشت محیطی مغذی با شرایط مناسب برای رشد میکروارگانیسمها است که طول عمر آن را محدود میکند و امکان ایجاد تغییر در مواد مغذی و ویژگیهای ظاهری طی زمان نگهداری بهدلیل فعالیت میکروبی و ایجاد تغییرات شیمیایی و فیزیکی از جمله ایجاد بوی نامطبوع، طعم ناخوشایند، تغییر رنگ و خراب شدن را دارد. استفاده از روشهای بستهبندی کارآمد و نوین با تغییر در اتمسفر یا شبکه بستهبندی یا افزودن ترکیبات رهاکننده یا جاذب در بستهبندی از روشهای موثر هستند. بهرهگیری از بستهبندی هوشمند نیز جهت برقراری تعامل با مصرفکننده امکان بهرهمندی از محصول با کیفیت مناسب را فراهم میآورد. | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی نوین؛ گوشت؛ فرآوردههای گوشتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 297 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 237 |