تعداد نشریات | 39 |
تعداد شمارهها | 1,116 |
تعداد مقالات | 8,124 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,016,524 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,278,337 |
استفاده از تکنیکهای نوین بستهبندی برای افزایش زمان ماندگاری خرمای صادراتی | ||
فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی | ||
دوره 12، شماره 48، خرداد 1401، صفحه 55-64 اصل مقاله (444.1 K) | ||
نوع مقاله: ترویجی | ||
نویسندگان | ||
ناصر صداقت* 1؛ فریده سنایی2 | ||
1استاد، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
2دانشجوی دکتری دانشگاه فردوسی مشهد گروه علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
تاریخ دریافت: 06 بهمن 1400، تاریخ بازنگری: 13 بهمن 1400، تاریخ پذیرش: 24 اسفند 1400 | ||
چکیده | ||
بستهبندی محصول نقش مهمی در جذب مصرفکننده و وادار کردن او به انتخاب محصول دارد. بستهبندی بهعنوان وسیلهی ارتباطی برند عمل میکند. خرما سرشار از مواد مغذی و منبع غنی از کربوهیدرات، مواد معدنی، ویتامینها و فیبرهای رژیمی است و میتواند سلامت انسان را از هر نظر ارتقا دهد. بهخاطر این خواص، تولید خرما در طول 30 سال افزایش یافته است. بیش از 1500 نوع نخل خرما در برخی از مناطق جهان کشت میشود. در ایران ارقام مختلفی چون شاهانی، زاهدی، مضافتی، برهی و کبکاب وجود دارد. فساد این میوه بهوسیلهی حشرات، میکروارگانیسمها، تغییرات شیمیایی در طول ذخیرهسازی بهخصوص در شرایط گرمسیری و مرطوب جدی است. بستهبندی خرما و محصولات خرما حائز اهمیت است؛ زیرا خرما از محصولات بینظیر در بازار است. سیستمهای بستهبندی در حال توسعه بهمنظور به حداقل رساندن تأثیر بر محیط زیست هستند. در حال حاضر روشهای نوین مختلفی برای بستهبندی خرما انجام شده است. مقالهی پیشرو در مورد بستهبندی نوین خرما با توجه به رویکرد صادرات این محصولات ارزشمند است. | ||
کلیدواژهها | ||
خرمای صادراتی؛ بسته فعال؛ روشهای نوین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 169 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 68 |