تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 966 |
تعداد مقالات | 6,966 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,763,539 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,491,046 |
مروری بر فناوری فعال در بستهبندی مواد غذایی | ||
فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 03 خرداد 1401 | ||
نوع مقاله: ترجمه ای | ||
نویسندگان | ||
محمدامین حیدرزادی ![]() ![]() | ||
1تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشگاه شهرکرد، ایران | ||
2دانش آموخته بهداشت مواد غذایی دانشگاه زابل | ||
3صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، ایران | ||
تاریخ دریافت: 10 بهمن 1400، تاریخ بازنگری: 02 خرداد 1401، تاریخ پذیرش: 03 خرداد 1401 | ||
چکیده | ||
امروزه صنایع بستهبندی تبدیل به یک فناوری قدرتمند بدل شده تا بتواند به کمک آن، فعالیت باکتریها، کپکها و سایر عوامل پاتوژن را به حداقل برساند. استفاده از فناوریهای فعال و هوشمند در بستهبندیهای مواد غذایی رو به افزایش است. این سیستم علاوه بر به تأخیر انداختن عوامل محیطی مؤثر بر فساد مواد غذایی، روشی پویاتر را برای حفظ و نگهداری محصول به کار میگیرد و سبب حفظ کیفیت مواد غذایی و افزایش بازارپسندی میگردد. فناوریهای فعال بستهبندی مواد غذایی، فرصتهای جدیدی را برای نگهداری مواد غذایی به صورت ایمن ارائه میدهد. هدف این مقاله ارائه سیستمهای بستهبندی فعال مهمی که تا به امروز شناخته شدهاند، میباشد که شامل: جاذبهای اکسیژن، دفع-کنندهها/جذبکنندههای دی اکسید کربن، جذبکنندههای رطوبت، جاذبهای اتیلن، ساطعکنندههای اتانول، سیستمهای آزادکننده/جذب-کننده طعم، شاخصهای دما-زمان، و فیلمهای حاوی مواد ضد میکروبی میباشند. در این مقاله عملکرد هر سیستم فعال توضیح داده شده است. شناخت مزایای فناوریهای بستهبندی فعال توسط صنایع غذایی، توسعه سیستمهای بستهبندی فعال با صرفه اقتصادی و افزایش پذیرش مصرفکننده، مرزهای جدیدی را برای بستهبندی فعال باز میکند. انتظار میرود ادامه نوآوریها در بستهبندی فعال منجر به بهبود بیشتر در کیفیت، ایمنی و ثبات مواد غذایی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی فعال؛ بسته بندی مواد غذایی؛ ایمنی مواد غذایی؛ کیفیت مواد غذایی؛ ماندگاری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 69 |