تعداد نشریات | 36 |
تعداد شمارهها | 1,215 |
تعداد مقالات | 8,803 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,395,487 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,334,015 |
مروری بر فناوری فعال در بستهبندی مواد غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
دوره 13، شماره 49، مرداد 1401، صفحه 11-18 اصل مقاله (250.93 K) | ||
نوع مقاله: مروری | ||
نویسندگان | ||
محمدامین حیدرزادی* 1؛ محمود کهنه پوشی2؛ اسما موسوی3 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
2کارشناس ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی زابل، زابل، ایران | ||
3کارشناس علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
تاریخ دریافت: 10 بهمن 1400، تاریخ بازنگری: 02 فروردین 1401، تاریخ پذیرش: 25 اردیبهشت 1401 | ||
چکیده | ||
امروزه صنایع بستهبندی به یک فناوری قدرتمند بدل شده تا بتواند فعالیت باکتریها، کپکها و سایر عوامل ایجادکنندهی بیماری را به حداقل برساند. استفاده از فناوریهای فعال و هوشمند در بستهبندیهای مواد غذایی رو به افزایش است. این سیستم علاوهبر به تأخیر انداختن عوامل محیطی مؤثر بر فساد مواد غذایی، روشی پویاتر را برای حفظ و نگهداری محصول به کار میگیرد و سبب حفظ کیفیت مواد غذایی و افزایش بازارپسندی میگردد. فناوریهای فعال بستهبندی مواد غذایی، فرصتهای جدیدی را برای نگهداری مواد غذایی به صورت ایمن ارائه میدهد. هدف این مقاله ارائهی سیستمهای بستهبندی فعال مهمی است که تا به امروز شناخته شدهاند. این سیستمها شامل: جاذبهای اکسیژن، دفعکنندهها/جذبکنندههای دیاکسیدکربن، جذبکنندههای رطوبت، جاذبهای اتیلن، ساطعکنندههای اتانول، سیستمهای آزادکننده/جذبکنندهی طعم، شاخصهای دما ـ زمان، و فیلمهای حاوی مواد ضد میکروبی است. در این مقاله عملکرد هر سیستم فعال توضیح داده شده است. شناخت مزایای فناوریهای بستهبندی فعال از سوی صنایع غذایی، توسعه سیستمهای بستهبندی فعال با صرفهی اقتصادی و افزایش پذیرش مصرفکننده، مرزهای جدیدی را برای بستهبندی فعال باز میکند. انتظار میرود ادامهی نوآوریها در بستهبندی فعال منجر به بهبود بیشتر در کیفیت، ایمنی و ثبات مواد غذایی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی فعال؛ بستهبندی مواد غذایی؛ ایمنی مواد غذایی؛ کیفیت مواد غذایی؛ ماندگاری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
An Overview of Active Technology in Food Packaging | ||
نویسندگان [English] | ||
M. A. Heidarzadi1؛ M. Kohneh Poushi2؛ A. Mosavi3 | ||
1Shahrkord university | ||
2Zabol University | ||
3Shahrekord | ||
چکیده [English] | ||
Today, the packaging industry has become a powerful technology that can be used to minimize the activity of bacteria, mold and other disease-causing agents. The use of active and intelligent technologies in food packaging is increasing. In addition to delaying the environmental factors affecting food spoilage, this system uses a more dynamic method to preserve the product and maintain food quality and increase marketability. Active food packaging technologies offer new opportunities to keep food safe. The purpose of this paper is to present the important active packaging systems known to date, which include: oxygen adsorbents, carbon dioxide scavengers / absorbers, moisture absorbers, ethylene adsorbents, ethanol emitters, release systems Flavors, temperature-time indicators, and films containing antimicrobials. This article describes the performance of each active system. Recognizing the benefits of active packaging technologies by the food industry, developing cost-effective active packaging systems, and increasing consumer acceptance, open new frontiers for active packaging. Continued innovations in active packaging are expected to lead to further improvements in food quality, safety and stability. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Active Packaging, Food Packaging, Food Safety, Food Quality, Shelf Life | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 440 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 240 |