تعداد نشریات | 39 |
تعداد شمارهها | 1,115 |
تعداد مقالات | 8,121 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,013,525 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,275,714 |
مروری بر کاربرد بسته بندی اتمسفر اصلاح شده در ترکیب با سایر فناوری ها برای بسته بندی انواع گوشت سفید و قرمز | ||
فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 مهر 1402 | ||
نوع مقاله: مروری | ||
نویسندگان | ||
پریسا پارسا؛ ناصر صداقت* | ||
دانشگاه فردوسی مشهد | ||
تاریخ دریافت: 22 مرداد 1402، تاریخ بازنگری: 17 مهر 1402، تاریخ پذیرش: 22 مهر 1402 | ||
چکیده | ||
انواع گوشت سفید و قرمز در مراحل مختلف زنجیره تولید به شدت مستعد فساد میکروبی، اکسیداسیون چربی و سایر عوامل تضعیف کننده کیفیت می باشند. بسته بندی اتمسفر اصلاح شده ازطریق جایگزینی هوای داخل بسته با گاز یا مخلوطی مناسب از گاز ها (عمدتاً اکسیژن، نیتروژن و دی اکسید کربن) باتوجه به نوع محصول، با جلوگیری از رشد عوامل فساد میکروبی و اکسیداتیو، موجب افزایش زمان ماندگاری انواع گوشت سفید و قرمز می گردد. اما با وجود اینکه اتمسفر اصلاح شده حاوی مقادیر بالای اکسیژن موجب ایجاد رنگ قرمز مطلوب در گوشت قرمز می شود، تغییرات نامطلوبی همچون اکسیداسیون چربی و رشد میکروارگانیسم های عامل فساد هوازی را نیز به همراه دارد. از طرف دیگر اتمسفر اصلاح شده حاوی اکسیژن کم، موجب تغییرات رنگ گوشت و فعالیت میکروارگانیسم های غیرهوازی می گردد. همچنین اگرچه اتمسفر اصلاح شده حاوی گاز دی اکسید کربن از رشد میگروارگانیسم ها ممانعت می کنند، ولی امکان رشد باکتری های هوازی و بی هوازی به خصوص انواع تولید کننده اسپور در طولانی مدت وجود دارد. لذا نیاز به استفاده از سایر فناوری ها در ترکیب بسته بندی اتمسفر اصلاح شده احساس می شود. می توان از جاذب های اکسیژن، ساطع کننده های گاز دی اکسیدکربن، ترکیبات ضدمیکروبی، پوشش های خوراکی با خاصیت ضدمیکروبی یا حامل این ترکیبات و فناوری های نوین همچون فرآیند های پرتودهی، میدان الکتریکی پالسی، فشار هیدرو استاتیک بالا، پلاسما سرد و فراصوت برای تکمیل اثربخشی بسته بندی اتمسفر اصلاح شده در جهت افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی استفاده نمود. به علاوه با استفاده از سیستم های هوشمند می توان از ایمنی و کیفیت مواد غذایی در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده، اطمینان حاصل کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی اتمسفر اصلاح شده؛ گوشت سفید و قرمز؛ فناوری های نوین؛ سیستم های بسته بندی هوشمند | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 25 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 19 |