تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,258 |
تعداد مقالات | 9,115 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,325,652 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,040,716 |
مروری بر کاربرد جلبکها در بسته بندی فعال مواد غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
دوره 15، شماره 59، آذر 1403، صفحه 43-52 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: مروری | ||
نویسنده | ||
بهاره نوروزی* | ||
دانشیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری های همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
تاریخ دریافت: 11 تیر 1403، تاریخ بازنگری: 08 مرداد 1403، تاریخ پذیرش: 05 شهریور 1403 | ||
چکیده | ||
تجمع پلاستیکهای بستهبندی مواد غذایی در محیط اطراف، تأثیر زیادی بر آلودگیهای محیط زیستی دارد. در این مقاله مروری استفاده از ترکیبات ریز جلبکها در فرایند بستهبندی فعال مواد غذایی موردبررسی قرارگرفته است. علاوه براین، مزایای حاصل از پلیساکاریدهای جلبکها که نهتنها منجر به افزایش خواص مکانیکی، فیزیکی، حرارتی، آنتیاکسیدانی، ضدمیکروبی و شیمیایی بستهبندیهای فعال میشود، بلکه منجر به افزایش آبدوستی و بهبود خواص مکانیکی مانند استحکام کششی میشوند نیز بحث شده است. در مقاله مروری حاضر، مقالات مرتبط منتشرشده در سالهای ۲۰۲۰-۲۰۲۳ در بانکهای اطلاعاتی Springer، Science direct، Scopus و John Wiley جهت به دست آوردن آخرین یافتهها درزمینه ترکیبات زیستی تخریب پذیر، جلبکها و پلیساکاریدهای مستخرج از آنها موردبررسی قرارگرفته است. علاوه بر آن اثر افزودن پلیساکاریدهای جلبکها در افزایش خواص مکانیکی، فیزیکی، حرارتی، آنتیاکسیدانی، ضدمیکروبی و شیمیایی مواد بستهبندی بررسیشده است. نتایج حاصل از مرور مقالات اخیر نشان داد که پلیساکاریدهای موجود در جلبکها با به حداقل رساندن اکسیداسیون لیپیدها، کاهش رادیکالهای آزاد که ممکن است اثر سرطانزا، جهشزا یا سیتوتوکسیک داشته باشند، منجر به افزایش عمر مفید و ارزش غذایی مواد غذایی میشوند. | ||
کلیدواژهها | ||
جلبکها؛ بسته بندی فعال مواد غذایی؛ خواص آنتی اکسیدانی؛ زمان ماندگاری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
A review of the use of algae in active food packaging | ||
نویسندگان [English] | ||
Bahareh Nowruzi | ||
Associate professor, Department of Biotechnology, Faculty of Converging Sciences and Technologies, Islamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The accumulation of food packaging plastics in the surrounding environment has a great impact on environmental pollution. This review article examines the use of microalgae compounds in the active food packaging process. In addition, the benefits of algal polysaccharides, which not only lead to increased mechanical, physical, thermal, antioxidant, antimicrobial, and chemical properties of active packaging, but also lead to increased hydrophilicity and improved mechanical properties such as tensile strength, have also been discussed. In this review article, relevant articles published in 2020-2023 in Springer, Science Direct, Scopus, and John Wiley databases were reviewed to obtain the latest findings in the field of biodegradable compounds, algae, and polysaccharides extracted from them. In addition, the effect of adding algal polysaccharides in increasing the mechanical, physical, thermal, antioxidant, antimicrobial, and chemical properties of packaging materials has been investigated. The results of a recent review of articles showed that polysaccharides found in algae increase the shelf life and nutritional value of foods by minimizing lipid oxidation and reducing free radicals that may have carcinogenic, mutagenic, or cytotoxic effects. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
algae, active food packaging, antioxidant properties, shelf life | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 123 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 55 |