تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,845,689 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,180 |
کاربرد بسته بندی های هوشمند در نوشیدنی ها | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 6، دوره 3، شماره 9، خرداد 1391 اصل مقاله (213.92 K) | ||
نویسندگان | ||
مانا مشکور* ؛ مسعود هاشمی شهرکی؛ یحیی مقصودلو | ||
تاریخ دریافت: 01 دی 1393، تاریخ بازنگری: 02 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
با پیشرفت صنعت نوشیدنی و گسترش بازار مصرف این دسته از مواد غذایی، بسته بندی این محصولات نیز از قالب سنتی خارج شده و به تدریج بستهبندیهای هوشمند جایگزین بسته بندیهای سنتی شده است. انواع بسته بندیهای هوشمند در صنایع نوشیدنیها کاربرد گستردهای دارند. بستهبندیهای ایجادکننده گاز که با تولید گاز نیتروژن، حالتهای بافتی مطلوبی را موجب میشوند، در شیر قهوه به منظور ایجاد حالت خامه استفاده میشود. در بسته بندیهای رهاکننده مواد مغذّی، ترکیباتی مانند عوامل طعمزا، مواد ریز مغذّی، پروبیوتیکها، آنزیمها و عوامل عطرزا در درپوش و یا ابزار مصرف نوشیدنی مانند نی جاسازی شده و در هنگام و حتی قبل از استفاده، عوامل مربوطه آزاد میشوند. بستهبندیهای بو زدا با اکسایش و یا به دام انداختن فیزیکی ترکیبات با بوی نامطلوب موجب افزایش سطح کیفی محصول میشوند. بسته بندیهای ضد دست خوردگی که بر پایه فیلمهای تغییرپذیر نوری یا رنگهای حساس به گاز که به راحتی قابل مشابهسازی نیستند شامل تغییرات رنگ برگشت ناپذیر میباشند. از این بسته بندیها به منظور اطمینان مصرفکننده از دست نخورده بودن محصول تا قبل از مصرف استفاده میگردد. در این مقاله سعی شده است تا به بررسی اجمالی در زمیته کاربرد و مکانیسم عمل این دسته از بسته بندیها در صنعت نوشیدنیها پرداخته شود. | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی های هوشمند؛ نوشیدنی؛ مصرف کننده و بسته بندی طعم زا | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 340 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 219 |