تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,847,085 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,617 |
تهیه و بررسی خواص فیلم چند جزیی زیست تخریب پذیر در بسته بندی مواد غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 7، دوره 5، شماره 17، خرداد 1393 اصل مقاله (858.49 K) | ||
نویسندگان | ||
سارا طبشی* ؛ عبدالرسول ارومیه ای؛ سعید بازگیر؛ علی اصغر کتباب | ||
دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران | ||
تاریخ دریافت: 05 بهمن 1394، تاریخ بازنگری: 02 دی 1403، تاریخ پذیرش: 28 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
در طی سالهای اخیر استفاده از پلیمرهای زیست تخریبپذیر در تولید مواد بستهبندی، مورد توجّه تولیدکنندگان قرار گرفته است. بستهبندیهای زیست تخریبپذیر بر پایه بیوپلیمرها و پلیمرهای سنتزی هستند که به طور معمول از نشاسته و پلیاولفینهایی نظیر پلیاتیلن سبک، پلیاتیلن سنگین، پلیپروپیلن و پلی استایرن استفاده میگردد. فیلمهای زیست تخریبپذیر تولید شده بر پایه نشاسته و پلیاتیلن سنگین دارای مزایایی چون، زیست تخریبپذیری، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و تنشهای شکنندهی محیط می باشد؛ اما وجود معایبی مانند انعطافپذیری و مقاومت ضربه پایین، استفاده از آنها را محدود میسازد. در این پژوهش، اثر ترکیب درصدهای متفاوتی از LLDPEو HDPE را در کامپوزیت زیست تخریبپذیر چند جزئی نشاسته / پلیاتیلن سنگین / پلیاتیلن خطی سبک و پلیاتیلن مالئیک انیدرید، از طریق روش مخلوطکن داخلی مورد بررسی قرار داده شد. سپس به بررسی خواص کششی نظیر مدول، استحکام کششی در نقطه تسلیم و درصد ازدیاد طول در نقطهی شکست پرداخته شد و نتایج حاصل نشان میدهد که افزایش مقدارLLDPE در آمیزه باعث افزایش قابل توجّهی در ازدیاد طول تا نقطه شکست در مقایسه با نسبت ثابتی از آلیاژ پلیاتیلن سنگین و سبک خطی به عنوان نمونه شاهد بوده است. بنابراین فیلم چند جزئی فوق با ترکیب درصد30%LLDPE و 34% HDPEو درصد ثابتی از نشاسته و سازگارکننده در شرایط بهینه، بهترین خواص را از خود نشان داده است به طوری که با بررسی خواص زیست تخریبپذیری این آمیزه، مشاهده گردید که بعد از مدّت سه ماه در حدود 10% نمونه تخریب شده است. میزان گذردهی اکسیژن در آمیزه چند جزیی حاوی 30%LLDPE حاکی از کاهش بیش از 50% مقدار اکسیژن عبوری، نسبت به آلیاژ HDPE/LLDPE گردیده است. | ||
کلیدواژهها | ||
فیلم چند جزیی؛ بسته بندی مواد غذایی؛ زیست تخریب پذیر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 266 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 179 |