تعداد نشریات | 39 |
تعداد شمارهها | 1,175 |
تعداد مقالات | 8,460 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,348,166 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,599,383 |
بررسی تأثیر نشانه های خوش یمن (مسکات)، در طراحی بسته بندی نوشیدنی ها | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 1، دوره 9، شماره 35، آذر 1397، صفحه 6-15 اصل مقاله (1.62 M) | ||
نوع مقاله: تألیفی | ||
نویسنده | ||
مینا ملکی* | ||
کارشناس ارشد ارتباط تصویری | ||
تاریخ دریافت: 01 خرداد 1397، تاریخ بازنگری: 30 خرداد 1397، تاریخ پذیرش: 01 آذر 1397 | ||
چکیده | ||
بسته بندی رسانه ای است که با توجّه به زیبایی و جذّابیّت بصری خود،نیازهای عاطفی و روانی مصرفکننده را در لذّت بردن از خرید، داشتن محصول و استفاده از آن برآورده می کند. از آنجایی که نوع محصول نوشیدنی به علت محدودیت هایی که برای عرضه در بازار فروش دارد، باعث ایجاد شباهت در استفاده از اجزاء و در نتیجه شکل و ساختار بسته بندی شده است، بنابراین در این موارد، طرح گرافیک بسته بندی، عامل ایجاد تفاوت و تمایز محسوب می شود. هر نشان تجاری در تلاش است تا خود را با یک معنا و مفهوم در ذهن مصرفکننده معرفی کند و نشانه های خوش یمن(مسکات) از جمله نشانه ها و عناصر گرافیکی روی بسته بندی هستند که مستقیماً به نشان تجاری و محصول اشاره می کنند. هدف از طراحی مسکات، ساده کردن و سرعت بخشیدن به تعامل مصرفکننده با یک محصول است. نشانه های خوش یمن با تأثیرگذاری در تخیل مصرفکننده، تبدیل به عنصری به یادماندنی می شوند و فرصتی برای افزودن یک ویژگی منحصربه فرد به تولیدکننده و محصول ایجاد می کنند. تحقیق حاضر با توجّه به هدف ، کاربردی و از نظر گردآوری اطّلاعات، بر مبنای ماهیت توصیفی- تحلیلی است. به طور کلی، به تاریخچه، تعریف نشانه های خوش یمن(مسکات) و تأثیر شخصیت آن در معرفی محصول بسته بندی شده می پردازد، همچنین به تحلیل و ارزیابی نشانه های خوش یمن انتخاب شده از مجموعۀ محصولات نوشیدنی ایران پرداخته است. در نتیجه اصولی را که نشان دهندة ویژگی نشانه های خوش یمن(مسکات) تجاری موفّق است، می توان از آن استنباط کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
نشانه های خوش یمن (مسکات)؛ بسته بندی؛ شخصیت تبلیغاتی | ||
مراجع | ||
2.مهردادفر، م. (1391). «تصویرسازی». تهران: انتشارات مارلیک. 3. پهلوان، ف (1390). «درآمدی بر تحلیل عناصر تصویری در آرم». تهران: انتشارات دانشگاه هنر. 4. امینی؛ ن. ندایی، ا.ح.(1394). «شاخصه خلق شخصیتهای تبلیغاتی ایرانی»، نشریه هنرهای زیبا- هنرهای تجسمی،20(3)، 71-78. 5. Hardie, Kirsten (2014). “Fictitious people as food brand icone: Their role and visual representation in contemporary international food packaging.” DR. Philosophy. The University of Brighton.
6. Kelley, Mark (2013) .“DoBrand characters help or hurt visual content marketing on facebook.” convinceandconvert.Available at:URL:http://www.convinceandconvert.com/social-media-case-studies/do-brand-characters-help-or-hurt-visual-content-marketing-on-facebook/.Accessed: August 3,20. 7. Pairoa, Isari and Arunrangsiwed, Proud(2016). “The effect of brand mascots on consumers,” International Journal of Economics and Management Engineering,3(3),pp.1702-1705. 8. Aaker, Jennifer L.(1997). “Dimensions of brand personality,” Journal of Marketing Research,(34),pp 347-357. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 772 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 340 |