تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,845,695 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,189 |
دستاوردهای نوین پلاستیکهای زیستتخریبپذیر پروتئینی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
دوره 13، شماره 52، اسفند 1401، صفحه 33-39 اصل مقاله (1.16 M) | ||
نوع مقاله: ترویجی | ||
نویسندگان | ||
ناصر صداقت* 1؛ پروین بقری2 | ||
1استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد ، مشهد، ایران | ||
2دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
تاریخ دریافت: 21 اردیبهشت 1401، تاریخ بازنگری: 08 شهریور 1401، تاریخ پذیرش: 19 مهر 1401 | ||
چکیده | ||
استفاده از پلاستیکهای مشتق شده از نفت بهویژه پلاستیکهای پنجگانه (پلیپروپیلن، پلیاتیلن، پلی وینیل کلراید، پلی استایرن و پلیاتیلن ترفتالات) مزایای اجتماعی متعدد و قابلتوجهی را فراهم میکند. بهعنوانمثال، پلاستیکها برای بستهبندی مواد غذایی، آب و نوشیدنیها استفاده میشود و بهسلامت و ایمنی مردم در سراسر جهان کمک میکند. علاوه بر غذا، بیشتر لوازم شخصی، لوازمآرایشی و بهداشتی و خانگی در ظروف پلاستیکی بستهبندی میشوند. ولی پیشرفت آلودگی پلاستیک یک نگرانی جهانی است، "استفاده مجدد، کاهش و بازیافت" راهحلی برای این موضوع ارائه میدهد. اگرچه برای جلوگیری از استفاده بیرویه پلاستیک کافی نیست. پلاستیکهای بر پایه مواد زیستی مانند پلاستیکهای سنتی بر پایه فسیل، میتوانند بازیافت یا سوزانده شوند. مقبولیت پلاستیکهای زیستتخریبپذیر در کشاورزی و صنایع بستهبندی مواد غذایی در حال افزایش هستند. بااینحال، آنها بخش نسبتاً کوچکی را اشغال میکنند. پلیمرهای زیستتخریبپذیر به صنایعی که به دستیابی به توسعه پایدار و درنتیجه تقویت اقتصاد سبز و کاهش گازهای گلخانهای در محیطزیست و ارزشگذاری زیستتوده زباله کمک میکند. فیلمهای زیستتخریبپذیر از پروتئینهای حیوانی (شامل پروتئین میوفیبریلار ماهی، کلاژن، ژلاتین و غیره) و گیاهان (برنج، گندم، ذرت، جو و غیره)، حبوبات (لوبیای لوکاست، نخود و غیره)، (آفتابگردان) و گیاهان آبزی مانند ماکروفیتها ساخته میشوند. | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی؛ پلاستیکهای زیستتخریبپذیر؛ بستههای پروتئینی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
New Achievements of Biodegradable Protein Plastics | ||
نویسندگان [English] | ||
N. Sedaghat1؛ Parvin Boghori2 | ||
2PhD Student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The use of petroleum-derived plastics, especially pentagonal plastics (polypropylene, polyethylene, polyvinyl chloride, polystyrene and polyethylene terephthalate), provides numerous and significant social benefits. For example, plastics are used to package food, water and beverages and contribute to the health and safety of people all around the world. In addition to food, most personal items, cosmetics and household items are packed in plastic containers. However, the proliferation of plastic contamination is a global concern. "Reuse, Reduce and Recycle" offers a solution; although it is not enough to prevent the improper use of plastics. Bio-based plastics, like traditional fossil-based plastics, can be recycled or incinerated. The popularity of biodegradable plastics in agriculture and the food packaging industry is increasing. However, they occupy a relatively small portion of plastic use. Biodegradable polymers help industries achieve sustainable development, thereby strengthening the green economy, reducing greenhouse gases in the environment and valuing waste biomass. Biodegradable films are made of animal proteins (including myofibrillar proteins of fish, collagen, gelatin, etc.), plants (rice, wheat, corn, barley, sunflower etc.), legumes (locust beans, peas, etc.), and aquatic plants such as macrophytes. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Packaging, Biodegradable Plastics, Food Packages | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 265 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 180 |