تعداد نشریات | 39 |
تعداد شمارهها | 1,116 |
تعداد مقالات | 8,124 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,017,910 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,279,632 |
تأثیر زیست خمیرسازی بر خصوصیات نوری خمیرکاغذ شیمیایی مکانیکی رنگبری نشده چوب ممرز | ||
فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی | ||
دوره 14، شماره 53، خرداد 1402، صفحه 1-4 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
جعفر ابراهیم پور کاسمانی* 1؛ احمد ثمریها2 | ||
1دانشیار، گروه مهندسی چوب و کاغذ، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران | ||
2استادیار، گروه صنایع چوب، دانشگاه فنی و حرفهای، تهران، ایران | ||
تاریخ دریافت: 04 شهریور 1401، تاریخ بازنگری: 03 بهمن 1401، تاریخ پذیرش: 04 بهمن 1401 | ||
چکیده | ||
در این بررسی خواص نوری کاغذهای حاصله در تیمارهای 1، 2 و 4 هفتهای با قارچ Phanerochaete chrysosporium BKM – 1767 بررسی شد و با نمونه شاهد مقایسه گردید. پس از آمادهسازی نمونههای قارچی، خرده چوبهای ممرز در سه سطح 1، 2 و 4 هفتهای تحت شرایط آزمایشگاهی تیمار شدند. بهمنظور تهیه خمیر شیمیایی مکانیکی از خرده چوبهای تیمار شده، دمای پخت 165 درجه سلسیوس، زمان پخت 80 و 90 دقیقه، درصد مواد شیمیایی سولفیت سدیم: 14، 18 و 22 درصد و نسبت مایع پخت به خرده چوب 7 به 1 در نظر گرفته شد. در مورد روشنی نیز عامل مدتزمان تیمار، فاکتور مهمی برای افزایش تأثیر تیمار قارچی است. کاهش روشنی در تیمار 4 هفتهای، معنیدار است. این نکته بیانگر آن است که در مورد ممرز، تأثیرگذاری تیمار قارچی روی روشنی کاغذ، فقط در تیمار 4 هفتهای اتفاق میافتد. افزایش بیشتر زردی در تیمارهای 2 و 4 هفتهای نشان میدهد تأثیرپذیری ممرز در ارتباط با فاکتور زردی، با افزایش مدتزمان تیمار قارچی اتفاق میافتد. ماتی کاغذهای حاصل از خرده چوبهای تیمار شده تقریباً افزایشیافته است ولی اختلاف معنیداری بین ماتی کاغذ تهیه شده در تیمار شاهد و ماتی کاغذهای تهیه شده در تیمارهای قارچی وجود ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
قارچ Phanerochaete chrysosporium BKM-1767؛ خرده چوب ممرز؛ خواص نوری | ||
مراجع | ||
Niknejad, H. Resalati, and A. Ghasemian, “Application of cellulase enzyme in waste paper recycling and its role in paper packaging products,” J. Packag. Sci. Tech., vol. 4(15) pp 4-13, 2012. (In Persian)
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 65 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 53 |