
تعداد نشریات | 35 |
تعداد شمارهها | 1,285 |
تعداد مقالات | 9,288 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,611,577 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,278,506 |
شناسایی و ارزیابی خطرات حوزه فروش به منظور کاهش بحرانهای زنجیره تأمین موادغذایی با رویکرد یکپارچه فازی | ||
مدیریت زنجیره تأمین | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 27 فروردین 1404 | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد اسکندری* 1؛ حامد اصغری2؛ مسعود دارابی3 | ||
1عضو هیات علمی مجتمع دانشگاهی مهندسی و پدافند غیر عامل، دانشگاه صنعتی مالک اشتر | ||
2گروه مدیریت بحران مجتمع دانشگاهی مهندسی و پدافند غیر عامل، دانشگاه صنعتی مالک اشتر | ||
3استادیار مجتمع دانشگاهی مهندسی و پدافند غیر عامل، دانشگاه صنعتی مالک اشتر | ||
تاریخ دریافت: 14 مهر 1403، تاریخ بازنگری: 28 آبان 1403، تاریخ پذیرش: 27 فروردین 1404 | ||
چکیده | ||
نوسانات قیمت مواد غذایی در پی بحران جهانی غذا در سالهای اخیر، بهدلیل چالشهای زنجیره تأمین از جمله منابع کشاورزی، تولید و توزیع، بهویژه بر معیشت خانوارهای کمدرآمد، به یک معضل جدی تبدیل شده است و فعالان زنجیره تأمین معتقدند که این نوسانات تأثیرات منفی بر تصمیمگیری، برنامهریزی و نحوه مدیریت مالی آنها دارد؛ بنابراین، هدف این تحقیق تحلیل و شناسایی عوامل کلیدی است که به تهدید حوزه فروش میانجامد. برای این منظور از یک رویکرد یکپارچه فازی شامل تجزیهوتحلیل طبقهبندی شده (MICMAC) و مدلسازی ساختاری تفسیری کل (TISM) استفاده شده است؛ با توجه به بررسیهای انجامشده از تحقیقهای قبلی و بر اساس بازخورد کارشناسان، 14 عامل در ابتدا شناسایی و پس از بهکارگیری تحلیل پارتو، 11 عامل برای تجزیهوتحلیل بعدی انتخاب شدند که در دسترس بودن سیستم اعتباری (R3)، انعطاف به نوسان تقاضا (R4)، دقت در پیشبینی تقاضا (R5)، عوامل چرخه عمر محصول کوتاهتر (R6)، عدم پایبندی به تعهدات (R10) و پاسخگویی (R2) از مهمترین عوامل هستند؛ انتظار میرود این تحقیق علاوه بر ارائه راهکارهای استراتژیک برای کاهش مخاطرات حوزه فروش در زنجیره تأمین مواد غذایی در آینده، به مدیران و سیاستگذاران کمک کند تا با اتخاذ تصمیمات مؤثر و مبتنی بر داده، به بهبود عملکرد زنجیره تأمین و در نهایت تحقق اهداف توسعه پایدار دست یابند. | ||
کلیدواژهها | ||
تئوری فازی؛ زنجیره تأمین مواد غذایی؛ بحران فروش؛ کاهش ریسک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Identification and evaluation of crisis-causing risks in the field of sales in order to reduce risks in the food supply chain | ||
نویسندگان [English] | ||
mohammad Eskandari1؛ HAMED ASGHARI2؛ Masoud Darabi3 | ||
1Assistant Professor, faculty of Engineering and Passive Defense, Malek Ashtar University of Technology,Tehran,Iran | ||
2crisis management of non-operating engineering and defense academic complex, Malik Ashtar University of Technology | ||
3Assistant Professor, faculty of Engineering and Passive Defense, Malek Ashtar University of Technology,Tehran,Iran | ||
چکیده [English] | ||
Food price fluctuations after the global food crisis in previous years have become an important and crisis-causing issue due to the threat to the supply chain such as agricultural resources, production, sellers, etc., especially for the livelihood of low-income households. Supply chain actors believe that price fluctuations have a destructive effect on decision-making or planning, production/supply, and their financial and economic affairs; Therefore, the purpose of this research is to identify and evaluate the most important factors that threaten the field of logistics; For this purpose, a fuzzy integrated approach including categorical analysis (MICMAC) and total interpretive structural modeling (TISM) has been used; According to the investigations carried out from previous researches and based on feedback from experts, 14 factors were initially identified and after applying Pareto analysis, 11 factors were selected for further analysis, which are the availability of the credit system (R3), flexibility to demand fluctuations (R4). accuracy in demand forecasting (R5), shorter product life cycle factors (R6), non-compliance with commitments (R10) and responsiveness (R2) are among the most important factors; It is expected that this research, in addition to strategic development to reduce the risks of food supply chain sales in the future, will help managers and policy makers to make appropriate decisions and thus achieve sustainable development goals. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Fuzzy theory, food supply chain, sales crisis, risk reduction | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 13 |