تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,252 |
تعداد مقالات | 9,075 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,183,236 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,941,270 |
استفاده از فیلم نانوکمپوزیتی ضد باکتری برای بسته بندی مواد غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 5، دوره 10، شماره 39، آذر 1398، صفحه 54-63 اصل مقاله (1.45 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
روناک امیری* 1؛ محسن اکبری2 | ||
1کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
2عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه، ایران | ||
تاریخ دریافت: 01 اردیبهشت 1397، تاریخ بازنگری: 30 اردیبهشت 1397، تاریخ پذیرش: 01 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی استفاده از فیلمنانوکمپوزیتی ضد باکتری برای بستهبندی مواد غذایی انجام شد. پس از اصلاح نانورس، با استفاده از اکسترودر دو ماردون فیلمهای پلیمری زده شد، برای هر کدام از فیلمها با ضداکسیدان و ضدباکتری با درصدهای 1 درصد و 2 درصد از ضداکسیدان و ضد باکتری تهیه شد. برای هر نمونه، آزمون آنتی بیوگرام (تعیین خواص ضدباکتری مواد)، تعیین قطر هاله عدم رشد یا اصطلاحاً دیسک دیفیوژن و همچنینMICو MBC انجام شد. آزمونها در سه تکرار انجام شد. فیلمها در هردو سطح بیشترین تأثیر را به ترتیب بر روی باکتری لیستریا و اشرشیاکلی داشتند. در ارتباط با باکتری سالمونلا، سطح 1 درصد نتوانسته است تأثیر معنیداری بر روی قطر هاله داشته باشد ولی سطح 2% فعالیت ضد باکتری از خود نشان داد. حداقل غلظت ممانعتکنندگی و کشندگی به ترتیب برای باکتری لیستریا، اشرشیاکلی و سالمونلا به ترتیب مشاهده شد. در مجموع می توان بیان نمود که فیلمهای تهیه شده از نانورس، ضداکسیدان و مواد ضد باکتری بخصوص در سطح 2% بیشترین تأثیر را بر روی باکتریهای لیستریا و اشرشیاکلی داشتهاند. | ||
کلیدواژهها | ||
ضد باکتری؛ ضد اکسیدان؛ نانوکمپوزیت؛ نانورس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Use of Antibacterial Nanocomposite Film for Food Packaging | ||
نویسندگان [English] | ||
Roonak Amiri1؛ Mohsen Akbari2 | ||
1M.Sc in Chemical Engineering, Department of Chemical Engineering, Razi University, Kermanshah, Iran | ||
2Young Researcher and Elite Club, Islamic Azad University, Kermanshah Branch, Kermanshah-Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to evaluate the use of antibacterial nanocomposite film for food packaging. Following nanoclay modification, two polymeric films were extruded using a double screw-extruder, each of which was made with 1% and 2% anti-oxidant and antibacterial films. For each sample, anti-biogram test (determination of antibacterial properties of the material), disc diffusion, MIC and MBC tests were conducted. Tests were repeated three times. The prepared films at both levelshad the highest effect on Listeria and E.coli respectively.With regard to Salmonella, the level of 1% could not have a significant effect on the inhibitory zone diameter, but level of 2% showed significant antibacterial activity. Minimum inhibitory concentrations (MIC) and MBC were observed for Listeria, E. coli, and salmonella, respectively. Overall, it can be stated that films prepared from nanoclay, antioxidants and antibacterial materials, especially at the 2% level, had the greatest effect on Listeria, and E. coli. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibacterial, Antioxidant, Nanocomposite, Nanoclay | ||
مراجع | ||
1. Kim, M. J., Jung, S. W., Park, H. R., & Lee, S. J. (2012). “Selection of an optimum pH-indicator for developing lactic acid bacteria-based time–temperature integrators (TTI).” Journal of Food Engineering, 113(3), 471–478.
2. Weiss J, Takhistov P, McClements DJ. (2006). “Functional materials in food nanotechnology.” J Food Sci; 71:R107-16.
3. Feng T, Xiao Z, Tian H. (2010). “Recent patents on nano flavor preparation and its application.” Recent Pat Food Nutr Agric; 2:243-50.
4. Silvestre C, Duraccio D, Cimmino S. (2011). “Food packaging based on polymer nanomaterials.” Progress in Polymer Science 36 , 1766–1782.
5. Girase B, Depan D, Shah JS, Xu W, Misra RDK. (2011). “Silver–clay nanohybrid structure for effective and diffusion-controlled antimicrobial activity.” Materials Science and Engineering: C. 31(8):1759-66.
6. Ghorbanpour M, Mazloumi M, Nouri A, lotfiman S. (2017). “Silver-doped nanoclay with antibacterial activity. Journal of Ultrafine Grained and Nanostructured Materials.” Vol. 50, No.2, December, pp. 124-131.
7. Fu, Y., Sarkar, P., Bhunia, A.K. and Yao, Y. (2016), “Delivery systems of antimicrobial compounds to food”, Trends in Food Science & Technology, Vol. 57, pp. 165–177.
8. Tajkarimi, M.M., Ibrahim, S.A. and Cliver, D.O. (2010), “Antimicrobial herb and spice compounds in food”, Food Control, Vol. 21 No. 9, pp. 1199–1218.
9. Hosseini, S.F., et al. (2016). “Development of bioactive fish gelatin/chitosan nanoparticles composite films with antimicrobial properties. ” Food chemistry. 194: p. 1266-1274.
10. Hosseini, S.F., et al. (2015). “Fabrication of bio-nanocomposite films based on fish gelatin reinforced with chitosan nanoparticles. ” Food Hydrocolloids, 44: p. 172-182.
11. Camo, J., J.A. Beltrán, and P. Roncalés. (2008). “Extension of the display life of lamb with an antioxidant active packaging.” Meat Science. 80(4): p. 1086-1091.
12. Bolumar, T., et al. (2016). “Rosemary and oxygen scavenger in active packaging for prevention of high-pressure induced lipid oxidation in pork patties.” Food Packaging and Shelf Life. 7: p. 26-33.
13. Barbosa-Pereira, L., et al. (2014). “Development of new active packaging films coated with natural phenolic compounds to improve the oxidative stability of beef.” Meat science, 97(2): p. 249-254.
14. Mohebi, E. and L. (2015). “Marquez, Intelligent packaging in meat industry: An overview of existing solutions.” Journal of food science and technology. 52(7): p. 3947-3964.
15. Dobrucka, R. and R. Cierpiszewski. (2014). “Active and intelligent packaging food–research and development–a review.” Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, 64(1): p. 7-15.
16. Rostami, H., Kazemi, M., & Shafiei, S. (2012). “Antibacterial activity of Lavandula officinalis and Melissa officinalis against some human pathogenic bacteria.” Asian J. Biochem, 7(3), 133-142.
17. Al-Naamani, L., Dobretsov, S. and Dutta, J. (2016), “Chitosan-zinc oxide nanoparticle composite coating for active food packaging applications”, Innovative Food Science & Emerging Technologies, Vol. 38, pp. 231–237. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 267 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 249 |