تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,846,904 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,707,450 |
راهکارهای ارتقای کیفیت بستهبندی برای توسعه صادرات در بازار جهانی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
مقاله 1، دوره 11، شماره 44، اسفند 1399، صفحه 4-17 اصل مقاله (764.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سمانه لاجوردی* 1؛ محمدعلی دادگان2 | ||
1استادیار گروه مدیریت و حسابداری، مؤسسه آموزش عالی ارشاد دماوند، تهران، ایران | ||
2دانش آموخته ارشد مدیریت بازرگانی بین الملل موسسه آموزش عالی ارشاد دماوند، تهران، ایران | ||
تاریخ دریافت: 01 مهر 1399، تاریخ بازنگری: 01 آبان 1399، تاریخ پذیرش: 01 دی 1399 | ||
چکیده | ||
بزرگ ترین چالش تولیدکننده مواد غذایی، از دست دادن کیفیت محصولات غذایی در هنگام نگهداری و کاهش کیفیت بستهبندی است. هدف پژوهش حاضر، شناسایی راهکارهای توسعه صادرات انواع آلوی ایران با تأکید بر کیفیت بستهبندی در بازار جهانی است. این پژوهش از دیدگاه 30 خبره و صاحبنظر فعال در حوزه صادرات محصولات خشکبار، انجام شده است. از روش دلفی به عنوان روش تحقیق در شناسایی و رتبهبندی عوامل مؤثر در بهبود کیفیت بستهبندی استفاده شد. سپس برهمکنش بین عوامل مؤثر در بهبود کیفیت بستهبندی با استفاده از آزمونهای ارزیابی و تصمیم گیری و ANP فازی تعیین شد. یافتههای پژوهش نشان میدهد مهم ترین عوامل ارتقای کیفیت بستهبندی برای توسعه بازار صادرات انواع محصول آلوهای صادرات، شکل، اندازه، نوع مواد، نوع برچسب، کنترل کیفیت، بهداشت و حفاظت، هزینه، و نوآوری در طراحی بستهبندی است که برای هر یک راهکارهای متناسب ارائه شده است. از جمله پیشنهادهای تحقیقاتی مبتنی بر یافتهها، آگاهی از شرایط محیطی و ویژگیهای بومشناختی کشور هدف برای تناسب مواد مورد استفاده در بستهبندی و تمایز نوع و جنس مواد برای نگهداری محصول آلو است. همچنین نظارت دقیق بر کیفیت محصول و کیفیت بستهبندی، نقش بستهبندی محافظ با توجّه به کشور هدف، و نوآوری در طراحی بستهبندی و توجّه به سازگاری و شباهت در اندازه، شکل، وزن و همسویی با ارزشهای فرهنگی آن کشور در بستهبندی پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
کیفیت بستهبندی؛ متناسبسازی بسته؛ آلوی صادراتی ایرانی؛ بومشناختی کشور هدف؛ توسعه صادرات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Export Development Strategies for Iranian Plums with Emphasis on the Quality of Packaging in the Global Market | ||
نویسندگان [English] | ||
Samane Lajevardi1؛ Mohammad Ali Dadgan2 | ||
1Assistant Prof., University of Damavand Ershad, Tehran, Iran | ||
2MSc.University of Damavand Ershad, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The biggest food producer challenge is loss the quality of food products during storage, and reduce the quality of packaging. The aim of present study is to identify solutions for the development of Iranian plums export, with emphasis on packaging quality. This study was conducted with the participation of 30 active experts in the field of dried fruits export. Delphi technique was used as the research method in identification and ranking of effective factors on improvement of the packaging quality. Then the interaction between effective factors on the improvement of packaging quality determined using dematel and Fuzzy ANP tests. Findings indicate that the most important factors in improving the quality of packaging to develop the plum export market are shape, size, type of materials, type of label, quality control, health and protection, cost, and design innovation which proportional solutions are provided for each one. Among the research proposals based on the findings are awareness of the environmental conditions and ecological characteristics of the target country for fitting of materials used in packaging and the distinction of the type and gender materials for the preservation of plum product. As well as close monitoring of the product quality and the quality of packaging, the role of protective packaging according to the target country, innovation in packaging design and attention to consistency and similarity in size, shape and weight in packaging and alignment with the cultural values of that country in packaging are proposed. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Packaging Quality, Package fitting, Iranian Exporting Plums, Ecology of the target country, Export Development | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 530 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 349 |