تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 956 |
تعداد مقالات | 6,861 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,668,113 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,414,717 |
کاربرد بسته بندی حاوی نانوذرات تیتانیوم دی اکسید بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و بیوشیمیایی میوه انگور طی نگهداری در سردخانه | ||
فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 اسفند 1400 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
لعیا رضازاد باری1؛ صابر امیری ![]() ![]() | ||
1دکتری تخصصی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
تاریخ دریافت: 01 مهر 1400، تاریخ بازنگری: 20 دی 1400، تاریخ پذیرش: 24 اسفند 1400 | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، اثر پوشش پلاستیکی آغشته به نانوذرات تیتانیومدیاکسید بر کیفیت پس از برداشت ارقام میوه سفید بیدانه، قزل اوزوم و ریش بابا در طی نگهداری در سردخانه بررسی شد. برای این منظور خوشههای انگور سالم، یکنواخت و عاری از هرگونه آسیب فیزیکی و پوسیدگی میکروبی با استفاده از لفافهای پلیاتیلنی آغشته به نانوذرات تیتانیومدیاکسید بستهبندی شده و به مدت 80 روز در سردخانه با دمای 1±0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5±90 درصد نگهداری شدند. ویژگیهای مواد جامد محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، ضریب رسیدگی، pH و محتوای فنول کل حبههای انگور در فواصل زمانی 20 روزه اندازهگیری شد. آنالیز آماری نتایج نشان داد که تیمار نانوذرات تیتانیومدیاکسید تاثیر معنیداری را در کاهش اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، محتوای فنول کل و ضریب رسیدگی نسبت به نمونههای کنترل داشتند. به طوری که نمونههای تیمار شده با نانوذرات تیتانیومدیاکسید میزان مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون بالاتری را از خود نشان دادند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد هر سه رقم انگور بستهبندی شده با لفافهای پلیاتیلنی آغشته به نانو ذرات تیتانیومدیاکسید نسبت به نمونههای شاهد کیفیت بالاتری در پایان دوره انبارداری داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
نانوذرات تیتانیومدیاکسید؛ انگور؛ انبار مانی؛ ویژگیهای پس از برداشت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 31 |