تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 972 |
تعداد مقالات | 7,000 |
تعداد مشاهده مقاله | 3,851,579 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,551,934 |
مروری بر بخشی از کاربردهای بسته بندی به روش اتمسفر اصلاح شده در صنایع غذایی مختلف | ||
فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 28 تیر 1401 | ||
نوع مقاله: مروری | ||
نویسنده | ||
فائزه مهدی زاده ![]() | ||
مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران | ||
تاریخ دریافت: 16 بهمن 1400، تاریخ بازنگری: 03 اردیبهشت 1401، تاریخ پذیرش: 28 تیر 1401 | ||
چکیده | ||
مواد غذایی در زمان نگهداری، به شکل های مختلفی دچار فساد می شوند. این فساد بر بافت، ارزش تغذیه ای، کیفیت بهداشتی، طعم و رنگ ماده غذایی اثر می گذارد. با توجه به گسترش صنایع غذایی در کشور ما، معرفی فرآیندهای نوین در صنایع غذایی مفید به نظر می رسد. از جمله فرآیندهای نوینی که در علم صنایع غذایی ارائه شده و کاربردهای فراوانی دارد، می توان به بسته بندی مواد غذایی اشاره کرد. بسته بندی به روش اتمسفر اصلاح شده یکی از مفاهیم نوین در بسته بندی مواد غذایی است. بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده با دستکاری اتمسفر طبیعی هوا (21 درصد اکسیژن، 78 درصد نیتروژن و 0/03 درصد کربن دی اکسید)، شرایط جو بسته را به شیوه ای مطلوب تغییر می دهد که سبب ماندگاری طولانی تر و کیفیت بهتر حین نگهداری مواد غذایی می گردد. روش اتمسفر اصلاح شده در مواد غذایی گوناگون مانند: نان، محصولات لبنی، گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، میوه ها، سبزیجات، گز و مغزهای درختی، گل و گیاه مورد استفاده قرار می گیرد. مواد غذایی بسته بندی شده به روش اتمسفر اصلاح شده، با استفاده از اتمسفر با درصد بالای کربن دی اکسید در مقایسه با سایر اتمسفرها، مدت زمان بیشتری نگهداری می شوند و کیفیت مطلوب تری دارند. در این مقاله به مرور کاربردهای بسته بندی به روش اتمسفر اصلاح شده در مواد غذایی مختلف می پردازیم. | ||
کلیدواژهها | ||
"؛ اتمسفر اصلاح شده"؛ ،"؛ بسته بندی"؛ ، "؛ صنایع غذایی" | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 22 |