تعداد نشریات | 38 |
تعداد شمارهها | 1,240 |
تعداد مقالات | 8,994 |
تعداد مشاهده مقاله | 7,844,883 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 4,706,526 |
تأثیر نانو مواد اصلاحشده با مواد زیستتخریبپذیر در صنعت بستهبندی مواد غذایی | ||
علوم و فنون بستهبندی | ||
دوره 13، شماره 50، آذر 1401، صفحه 17-27 اصل مقاله (1.37 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
امید دلیری شمس ابادی* | ||
کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا، اصفهان، ایران | ||
تاریخ دریافت: 31 اردیبهشت 1401، تاریخ بازنگری: 13 مهر 1401، تاریخ پذیرش: 02 آبان 1401 | ||
چکیده | ||
در پژوهش حاضر، خواص مکانیکی و حرارتی فیلمهای تقویتشده نشاسته، پلیلاکتیک اسید با نانوالیاف سلولز برای استفاده در صنعت بستهبندی مواد غذایی، موردبررسی قرار گرفته است. درصد میزان تأثیر هرکدام بهتنهایی و با هم و همچنین بررسی تأثیر میزان نشاسته، پلیلاکتیک اسید و نانوالیاف سلولز در ساخت فیلمها و یافتن ارتباطی میان درصدهای مختلف از مواد استفادهشده در شرایطی که بهترین خواص را در برگیرد، از اهداف این پژوهش است. در این تحقیق، فیلمهای نانو کامپوزیتی زیستتخریبپذیر بر پایه پلیلاکتیک اسید، نشاسته و نانوالیاف سلولز، بهعنوان عامل تقویتکننده با استفاده از روش ریختهگری حلال، تهیه شدند. بررسی خواص فیزیکی شامل ضخامت، رنگ و ساختار به کمک XRD و میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM و خواص مکانیکی شامل مقاومت کششی، مدول یانگ و درصد کشش در نقطه پارگی، خواص حرارتی شامل دمای انتقال شیشهای، دمای ذوب و درصد کریستالیزاسیون به کمک DSC و طیفسنجی مادونقرمز FTIR برای فیلمهای نشاسته، نانوالیاف سلولز و پلیلاکتیک اسید تهیهشده، موردمطالعه قرار گرفت. نتایج عکسهای میکروسکوپ الکترونی روبشی، پراکندگی یکنواخت و بهتر نشاسته، نانوالیاف سلولز همراه با پلیلاکتیک اسید مخصوصاً در نشاسته و نانوالیاف سلولز در سطح (1)، پلیلاکتیک اسید همراه با نانوالیاف سلولز در سطح (1.5) را نشان میدهد. در بررسی خواص مکانیکی، با افزودن نانوالیاف سلولز به فیلم نشاسته مدول یانگ کاهش و درصد کشش در نقطه پارگی افزایش یافته است. مقاومت کششی از MPa 5/4 به MPa63/6 و MPa 89/6 برای فیلمهای نشاسته و نانوالیاف سلولز افزایش یافته است؛ همچنین برای فیلمهای پلیلاکتیک اسید و نانوالیاف سلولز از MPa 76/8 به MPa 56/18 و MPa 69/22 مقاومت کششی افزایش یافته؛ و برای فیلمهای نشاسته و نانوالیاف سلولز همراه با پلیلاکتیک اسید، مقاومت کششی از 33/35 به 99/36 MPa افزایش یافته است. افزودن نانوالیاف سلولز، تأثیر زیادی در نفوذپذیری به بخار آب ایجاد نکرده است. | ||
کلیدواژهها | ||
پلیلاکتیک اسید؛ نشاسته؛ نانوالیاف سلولز؛ خواص مکانیکی و حرارتی؛ بستهبندی مواد غذایی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Impact of Nanomaterials Modification by Biodegradable Materials in the Food Packaging Industry | ||
نویسندگان [English] | ||
omid Daliri Shamsabadi | ||
Shahreza Islamic Azad University | ||
چکیده [English] | ||
In this research work, the mechanical and thermal properties of reinforced films of starch, polylactic acid and cellulose nanofibers for use in the food packaging industry are investigated. Finding the effectiveness of each material by itself and their cumulative effects, studying the effects of starch, polylactic acid and cellulose nanofibers in making films and finding the appropriate portions of materials leading to the best achievable properties have been the objectives of this investigation. In this study, biodegradable nanocomposite films based on polylactic acid, starch and cellulose nanofibers as reinforcing agents were prepared using the solvent casting method. For the produced starch, nanofiber and cell films, the physical properties of thickness, color and structure were studied using the XRD and electron microscopy SEM scanning, whilst the WVP water vapor permeability and mechanical properties including tensile strength, Young modulus and tensile strength at break point, thermal properties including Tg, Tm and the crystallization percentage were investigated by the DSC and FTIR infrared spectroscopy. Scanning electron microscopy results showed the desirable uniform dispersion of starch, cellulose nanofibers with polylactic acid especially in starch and cellulose nanofibers on level (1) and polylactic acid with cellulose nanofibers on level (1.5). In the study of mechanical properties, the addition of cellulose nanofibers to starch films reduced the Young's modulus and increased the tensile strength at the rupture point. The tensile strength increased from 4.5 MPa to 6.63 MPa and 6.89 MPa for starch and cellulose nanofibers films. For polylactic acid and cellulose nanofibers films, the tensile strength increased from 8.76 MPa to 18.56 MPa and 22.69 MPa. For starch and cellulose nanofibers with polylactic acid, the tensile strength increased from 35.33 MPa to 36.99 MPa. It was also observed that the addition of cellulose nanofibers does not have considerable effects on water vapor permeability. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Polylactic Acid, Starch, Cellulose Nanofibers, Mechanical and Thermal Properties, Food Packaging | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 289 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 315 |